sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Voihan kakka!

Kylläpä yksi viikko vierähti taas nopeasti. Tekemistä on nimittäin riittänyt lähes joka päivä tällä viikolla, vaikka reissun jälkeen ihan suosiolla pari päivää otettiinkin ihan rennosti vain. Mutta silti, ei näin upeita syyskelejä passaa missatakaan!

Pidettiin tällä viikolla taas noutotreenit Sarin ja Rockyn kanssa. Suunnattiin sänkipellolle tällä kertaa ja se olikin oiva paikka näihin hommiin. Meillä oli kassillinen siipidameja mukana, sekä kanin nahka.
Kodalla oli ihan mieletön määrä energiaa ja se olikin ihan pähkinöissä kun pääsi haistelemaan damisäkin sisältöä. Alkuun menikin aikaa että sai hepuloivan pikkuketun rauhoittumaan aloilleen.. Aloitettiin ihan perus noudoilla ja katottiin että palautukset olivat myös kunnossa ja olihan ne.:) Kodalla on tosiaan aiemmin ollut hieman hankaluuksia nostaa maasta käsin riistoja ja siipidameja, mutta nyt sille on tullut lyhyessä ajassa hirmuisesti lisää intoa ja itseluottamusta. Ei epäile enää yhtään ottaa siivellisiä dameja suuhunsa ja vaikka pudottaisikin matkalla niin koppaa itse uudestaan ne matkaan ja tuo perille asti.:) Ei siis tarvitse enää ajoittain lähes ollenkaan kehotuksia tai kannustusta vaan todella spontaanisti nostaa ja palauttaa.
Tehtiin Kodalle myös pari markkeerausta. Niissä Kodalla on ollut (vähän niin kuin tokossa) tapana viedä damia sen heittäjälle, eikä palauttaa minulle. On sekin jo parantunut, mutta välillä ottaa aina vähän häiriötä tästä ulkopuolisesta heittäjästä ennen kuin muistaa että ai niin joo, mammalla on palkka ja sinne se pitää viedä. Markkeeraukset on jäbälle muutenkin välillä vähän hankalia. Siinäkin liikaa intoa kuin järkeä, kun ykkösmarkkeerauksen yleensä merkkaa hyvin mutta kakkosta ei näytä muistavan ollenkaan ja se menee haahuiluksi aina...no, niitä vaan jatkossa lisää.

Sitten tehtiinkin heinikkoon neljän siipidamin hakuruutu. Se on ukkelin lempihommaa se! Tuulisella pellolla molemmat pojat käyttivät kyllä hyvin nenäänsä ja Koda menikin ilmavainulla lähes kaikki tehtävät. Tosi hyvin löytyi, nousi ja palautui damit. Pitoreenejä tehtiin myös.


Tää tapa sopii meille hyvin, en halua Kodaa painostaa ton riistan kanssa kuitenkaan. Pikkuhiljaa näillä toistoilla itseluottamusta ja kiinnostusta riistaa kohtaan kasvatetaan ja huima parannus on tullut näinkin vähillä jutuilla jo.:) Ensi viikolla haen Sipoosta pari heinäsorsaa pakkaseen, joten niillä kokeillaan tässä syksyn mittaan myös. Toki niitä olisi kivointa päästä vedestä noutamaan, mutta jos ei enää uimaan keretä niin kokeillaan maastakäsin noutoja (ne kun on niitä hankalampia) ja ootellaan ensi kevättä ja vesitreenejä sitten.
Lopuksi vedettiin kaninnahalla vielä jäljet molemmille pojille. Koda jäljesti hyvin ilmavainulla ja toi hienon aarteen varsin tyytyväisen näköisenä mammalle. Kani onkin kyllä aina ollut mieluinen juttu.Eilen sitten saatiin vieraita Porvoosta, kun Sanna ja hoffit Luga ja Neve tulivat tänne Keravalle reenaamaan vaihteeksi tottista meidän kanssa. Kaiken kaikkiaan tosi kivat reenit olikin hienossa syyssäässä. Olikin piiitkästä aikaa kivaa hioa vähän tokojuttujakin. Ihan on koiralla erilainen tekemisen meininki kuin vuosi sitten, kun valmistauduttiin meidän ekaa tokokoetta varten. Mieli kyllä vielä tekisi uutta avoluokkaakin joskus kokeilla..katsotaan. Reenien lopuksi vielä kunnon sänkipelto-lenkki, niin eipä tarvinnut loppuiltana tollolle muuta tekemistä enää keksiä.:)


No mutta sitten tänään. Vihdoin ja viimein oltiin mahduttu rallytokokokeeseen, kun alokasluokat on aina täynnä. Koe oli jälleen Riihimäellä ja tutussa hallissa, jossa Kodan kanssa käytiin tokoilemassa meidän ensimmäinen ykköstulos.
Kaverini Tanja oli jälleen lupautunut Kodaa ohjaamaan oman koiransa ohella. Yleensä tuo tekonurmipohja on Kodalle todella paha ja jännitikin että eihän ukkeli vaan nuuskuttelisi koko matkaa.. Rata oli helppo, todella samanlainen kuin ensimmäinen Riihimäen koe ja fiilikset olivat korkealla. Tanjalla oli luotto Kodaan ja hyvin kaksikolla menikin kun reenasivat pihalla.
Kaksikko aloittikin hirmu hyvin. Yhden kyltin uusivat kun koda meni eteen istumaan sivun sijaan, sen lisäksi oli vain pari vinousvirhettä. Spiraalin aikana myös aika paljon tötsiä nuuskutteli mutta pujottelussa ei enää ja teki upeaa seuruuta, nenä hienosti ylhäällä eikä nurmessa. Rataa oli tehty 2/3 ja enää 4-5 viimeistä kylttiä jäljellä ja todella hyvä tulos oli tulossa. MUTTA MUTTA...
Koda päättikin sitten että nyt on ISO HÄTÄ ja alkoi kyykkiä... Tanja teki ihan oikein ja kiskaisi Kodan saman tien ulos kehästä. Sehän tiesi että koe oli sitten siinä, mutta kerkesi ulos eikä siis tarvinnut ruveta tekonurmea pesemään ja jynssäämään...onni onnettomuudessa siis. Mutta ai jumalauta että ketutti, suorastaan v.....tti! Tuo oli ihan viimeinen skenaario mitä Kodan oletin tekevän, ei ole koskaan aiemmin ollut tollaisia ongelmia.
Aamulenkilläkin tuli kuitenkin jo kaksi kakkaa eikä ollut mitään merkkejä että olisi ollut hätä. No, tälläistä se on elukoiden kanssa. Ehkä tälle nauraa vielä, joskus kymmenen vuoden päästä.:D Mutta kyllä harmittaa, oli muuten tulossa yli 90 pisteen suoritus... No, mieluummin nolla ehkä näin, kuin että Koda olisi perseillyt läpi radan ja ollut haluton yhteistyöhön. Mieleen jäi kyllä tosi positiivinen kuva ja fiilis, hyvin pelaa tällä kaksikolla yhteen.:) Tosin, sattuipa näissä kisoissa myös hylkäys siitä, kun yhden koirakon ohjaajalla tipahti namit taskusta kesken radan ja sehän on automaattisesti siinä. Kyllähän näitä näkee... Kuten tossa meidän blogin otsikossakin sanotaan, koiraharrastuksessa on ylämäkiä ja alamäkiä..ja joskus tulee kakkahätä.:D
Hohhoijaa. Ei muuta kuin uutta matoa koukkuun. Seuraava koitos on parin viikon päästä Lahdessa. Ja pitääkin alkaa marras- ja joulukuun kokeita selaamaan myös. RTK1 olisi niin kiva vielä tälle vuodelle saada ja korkata avo sitten keväällä.

Sain muuten viimein Sarilta muutaman kuvan Latvian reissulta!

The pönötys.
Tyyne ja Koda.
10.10 ROP Mäkiharjun Don't Worry Be Happy, VSP Mäkiharjun Zupreme Surprise.

3 kommenttia:

 1. Sieki pidät blogia näköjään. :D

  - Luna ja Suski

  http://redmysterywithpaws.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo! Hehe, hauskaa törmätä täälläkin! :D Tää blogi on tosiaan vaan niin kätevä juttu, kun tänne saa niin hyvin ylös että mitä kaikkea näiden otusten kanssa onkaan tullut tehtyä. Vaikka suurimmaksi osaksi itselleen täällä höpiseekin.:) Ja ai vitsit teijän blogilla on muuten tosi hyvä nimi! Sopis hyvin meijänkin punaturkille ;)

   Poista
  2. Joo, enemmän sitä tulee kirjoiteltua omaksi iloksi, plus sitten saan hyvin blogiin laitettua kuvia sillon kun en viitti facebookiin lisätä 100 uutta kuvaa Lunasta. :P

   Poista