lauantai 15. elokuuta 2015

Ensimmäinen rallytokostartti!

Vielä viikko sitten oltiin Liettuan paahteessa kehäkettuilemassa, mutta tänään suuntana oli Riihimäki ja homman nimi rallytoko.


Kyseessä oli nimittäin Kodan ensimmäinen virallinen rallytokostartti! Mukaan lähtivät myös kaverini Tanja bordercolliensa Lupen kanssa. Ajatus rallytokoon siirtymisestä oli jo pitkään ollut mielessä ja nyt tokosääntöjen muuttumisen myötä näin sitten tehtiin. Ja ei voi kuin todeta, että miksen minä ole tehnyt tätä jo aiemmin! Niin paljon rennompaa ja kivempaa, iloista rallattelua vaan eikä hampaat irvessä.tekemistä, niin koiralle kuin ohjaajallekin.:)
Ei olla tosiaan tässä välissä niin minkään näköistä rallytokokurssia edes käyty, ihan tokopohjalta ollaan reenattu. Tanja on kokenut rallytokoilija ja Tanjan kylteillä ja opeilla ollaan pidetty yhteisreenejä tässä kesän mittaan.
Huomasin kuitenkin, että koira kyllä osaa ja tykkää mutta itselleni vielä jotkut kyltit ja radan lukeminen ja siellä eteneminen vielä vähän jännittää ja sekoittaa, enkä halunnut kuitenkaan odottaa kun koira oli jo ihan kisavalmis. En myöskään halunnut itse omalla mahdollisella sähläämisellä pilata Kodan intoa ja menoa, joten tässä taannoin ikään kuin puoliläpällä kysyin Tanjalta haluaisiko hän ohjata Kodaa. No, Tanja sanoikin tähän sitten että "joo,tottakai!" joten siitä se ajatus sitten lähti.:)
Ja mikäs siinä sitten, Koda kun on niin avoin ja sosiaalinen tollopoika, niin helposti jäbä lähti Tanjan matkaan ja totteli ja seurasi ja teki mielellään hommia. Niinpä sitä sitten laitettiin koeilmoja menemään ja tänään tuo eka startti sitten oli.

Koepaikkana toimi hiekkapohjainen agilityhalli ja oli mukava huomata, että itse koetilanne oli todella rauhallinen tokokokeisiin verrattuna, kun kehän laidat ovat aina olleet täynnä ihmisiä ja haukkuvia koiria. Nyt koirakoille annettiin tilaa ja työskentelyrauha. Paikalla oli myös muita tollereita, kun koe oli samalla tolleriyhdistyksen mestaruuskoe.


Vaikka en itse siis tänään Kodaa ohjannut, niin oli silti mielenkiintoista (tulevaisuutta varten) kuunnella tuomarin ohjeita ja seurata rataantutustumista. Tanja kävi rataa läpi, näytti peukkua ja sanoi että helppo rata on! Kaksikko starttasi numerolla 11, niin ei siinä hirveän kauan tarvinnut vuoroa odotella kun nopea suoritus tuo on.

Vähän niin kuin tokossakin, niin myös rallytokossa Kodan pieni on ongelma on ollut tuo asentojen vinous, siitä tosin ei saa kuin -1p eli ne voidaan kyllä ottaa. Vahvan tokopuolensa takia Koda myös välillä meinaa istua todella herkästi kun vauhti hidastuu, varsinkin käännöksissä. Tänään tulikin hieman harmillinen pieni ja nopea peppukosketus vasemassa täyskierroksessa, siitä -10p.


Jos Koda oli vielä muutaman ensimmäisen kyltin kohdalla ollut hieman pökkelö, niin kaksikko petrasi hurjasti loppurataa kohden! Koda heräsi toimintaan heti kun alkoi olla muitakin tehtäviä kuin pelkkiä käännöksiä (niitä tässä radassa riitti!) ja varsinkin tuo seuraaminen oli todella tiivistä ja näyttävää! Ihan eri meininki kuin meidän normitoko-seuraaminen. Kyllä se vaikuttaa niin paljon kun koiraa saa kannustaa ja kehua!
Olin hieman tuuminut mitä Koda sanoisi pystyssä telineissä olevista kylteistä, kun meidän treeneissä kyltit ovat olleet aina maassa. Alkuradalla ei niitä huomionut, mutta keskivaiheilla kävi yhtä kylttiä nuuhkaisemassa, siitä -1p.

Tässä juurikin kyltin nuuhkaisu.Spiraali.Loppu oli iloista rallattelua! Koda selkeesti tarvii "äksöniä" tonne radalle, eli paljon muita tehtäviä kuin vain käännöksiä ja käännöksiä. Paikan päällä oli hienosti toimiva tulospalvelu, jota saatiin screeneiltä seurata hallissa. Ja sieltä sitten tuli kaksikolle tulos ALO 87/100p! Miinuksia oli juurikin se istuminen, kyltin nuuhkaisu sekä pari vinoa kohtaa. Hienot pinnat, ei voi yhtään valittaa! Toki aina voi parantaa ja pitihän sitä Tanjan kanssa vähän harmitella että ilman sitä pientä aivopieru-istuntaa tulos olisi ollut 97p. Mutta kymmenen pinnaa sinne tänne, reippaasti hyväksytty tulos silti! Huippua! :) Ja oli kyllä mielenkiintoista ja hauskaa seurata koiraa kehänlaidalta, näki koiran taas ihan eri tavalla ja ilo oli katsoa kun Koda selvästi nautti hommasta.:) Kyllä minä vielä itsekin joku kerta taas otan remmin kauniiseen käteen ja jäbän kanssa itse starttaan. Tanjalle vielä tätäkin kautta suurkiitos upeasta ohjauksesta! Tanja starttasi vielä myöhemmin oman koiransa kanssa AVO-luokassa ja teki vaikealla radalla upean 92 pisteen suorituksen, onnea!
Kyllä me nyt tästä seuraava koulari, toivottavasti jopa kaksi, otetaan.:) On tuo vaan niin mainio pikku-ukkeli! Seuraava startti on sitten toivottavasti syyskuussa jos vain kokeisiin mahdutaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti