sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Mäntsälä KR

HUH hellettä! Kyllä taas on niin kärtsännyt olo, kun käytiin ottamassa kehän laidalla aurinkoa tänään Mäntsälässä. Meillä oli tänään poikkeuksellisesti ja erittäin kivasti vähän tälläinen "isä ja pojat"- meininki, kun Koda,Niilo ja Jedi kävivät kaikki kehässä, Didi oli seurakoirana mukana ja rauhaa rakentamassa veljesten välillä.
Meidän tiimi telttailee. (Niilo, Didi, Koda)
Ollaan viime aikoina tosiaan Kodan kanssa niin kovasti pakerrettu tuota BH:ta ja perustottista, että se näyttelyremmissäkin otti taas ihan liikaa kontaktia minuun. Sen takia olinkin alustavasti Pepin (Hedera's Red Fire Brilliant) tiimiltä vähän kysellyt handlausapua ja kun Hannan tänään tapasin, niin kyselinkin siinä että haluaisiko hän kokeilla mennä Kodan kanssa. Ja kyllä jo pelkästään sen treenin kohdalla näki että hyvin kulkee! Hanna sai Kodan seisomaan ja juoksemaan ihan eri tavalla, joten kysäisin että veisitkö sen kehään asti myös. Ja niin myös sitten tapahtui.


Tollereilla piti alunperin olla tuomarina Pekka Teini, ja juuri hänen takiaan minä ja monet muut oltiin koiramme tuonne ilmoitettu, mutta tähän tuli kuitenkin tuomarinvaihdos ja tilalle tuli Kati Heiskanen. Olin tuomarinvaihdoksen takia vähän empinyt jättäisikö väliin, mutta kun kuulin että kyseinen tuomari on noutajaihmisiä hänkin, eikä meillä nyt olisi ollut muutakaan tekemistä niin sama se oli kuitenkin lähteä. Kyseinen tuomari on vielä tuomaroinut vähän ja tänään itseasiassa tuomaroi tollereita ihan ensimmäistä kertaa, joten kellään ei ollut oikein käsitystä mitä tuleman pitää. Täytyy kyllä sanoa, että vaikka en itse kehässä ollutkaan niin oli kyllä todella miellyttävä, mukava ja iloinen tuomari! Otti kaikki koirat ja esittäjät vastaan niin iloisesti ja tämä tuomari kävi myös itse palkkaamassa ja antamassa namia koiralle, en ole tälläistä nähnyt missään ennen. Heiskanen liikutti koiria todella paljon moneen kertaan ja liikkeet taisivatkin ratkaista sijoituksia tiukoissa paikoissa. Kun ottaa huomioon että hän tuomaroi tollereita ensimmäistä kertaa, mielestäni hän teki hyvää työtä, palkitsi mielestäni ihan oikeat koirat ja löysi kyllä juuri ne hyvät ja huonot asiat Kodastakin.
Niilo vas. & Koda

Hannalle kyllä niin iso kiitos Kodan esittämisestä! Oli ihanaa katsoa kehän laidalta pojun menoa, nyt kun kerrankin näki sen tästä kuvakulmasta ja pystyi vertailemaan muihin uroksiin siinä samalla. Mäntsälässä ei ollut tollojunnuja ollenkaan, joten nuoret pojat (4kpl) aloittivat siis samantien.
Koda ei kyllä koskaan ollut esiintynyt niin hienosti kuin tänään, kyllä Hanna teki niin hyvää työtä! :) Poju oli iloinen ja kuuliainen, mutta ei ottanut liiaksi kontaktia ja huomasi kyllä miten se oli vapautunut! Varsinkin juostessa sen huomasi, Hennakin tuli minulle kuiskaamaan että wau katsohan Kodaa, menee tosi hienosti. Ja Hanna sai sen seisomaankin aivan eri tavalla kuin ennen, nyt se takapääkin tuli hienosti mukaan ja sinne muun kropan alle ja tuomarin kopeloidessakin seisoi kuin patsas.

Koda ja Niilo.

Toisen handlattavana tuo vapautuneisuus toi myös Kodalta esiin kunnolla sen luonteen, jonka näkymistä olen tuolla kehässä kaivannutkin liikkeitä ja seisomista enemmän. Minun kanssa kun se on niin kuuliainen ja pidättyväinen ja on vaan nöyränä ja valmiina siinä tekemään mitä käsketään mutta nyt poju sai vaan olla oma itsensä ja vähän hassutella. Sehän yhdessä vaiheessa seisottamista alkoi tarjota Hannalle tassua kesken kaiken ja multa pääsi kehän laidalla iso AWWWW. Näki että pojalla on rento ja luottavainen olo, Hanna oli niin rauhallinen ja Kodalla oli selvästi kivaa ja se toi pojan iloisen ja avoimen luonteen hienosti esiin. Ei tuon paremmin olisi meidän punaturkkia voinut esittääkään, olin kentän laidalla lähes liikuttunut kun poju oli niin hieno ja rento! Sanoinkin Hannalle kehän jälkeen että tästä lähin oot palkattu meille.:)


"Maskuliininen, pienehkö uros, joka antaa matalaraajaisen vaikutelman. Saisi olla hieman tiiviimmässä kunnossa. Maskuliininen pää. Kaunis ilme. Lyhyt vahva kaula. Hyvä selkä. Vankka runko. Erinomainen raajaluusto. Eturaajat saisivat olla suoremmat. Hyvät kulmaukset. Liikkuu sivulta sopivalla askelmitalla, mutta selkä pettää liikkeessä. Hyvät takaliikkeet. Ihastuttava väritys. Kaunis karvapeite. Iloinen luonne."
Tuloksena NUO EH4.
Tähän minä oikeastaan saman tien osasin varautua, kun näin että tuomari mittaa koiria paljonkin. Minkäs sille voi kun poju on saanut mammansa tappijalat, mutta kyllä se niillä nätisti pinkoo.:) Ja muutenhan oli taas kaikinpuolin tosi hyvä arvostelu, mihin olen oikein tyytyväinen ja allekirjoitan tämän arvostelun kyllä, ihan Kodaksi tunnistaa tuosta tekstistä.

Meillä nyt kuitenkin on jo se serti siellä takataskussa, eikä sitä mikään enää sieltä meidän tilastoista muuta, vaikka sen jälkeen näitä alempia tuloksia tuleekin. Oon sen sertin jälkeen onnistunut relaamaan ja muuttamaan asennetta ihan kokonaan koko näyttelyhommaan.
Se varma pärjääminen-asenne kannattaa jättää kokonaan kotiin, ei kiukuta sitten niin paljon ja on sitten vaan mukavia näyttelyreissuja jatkossakin luvassa, ihan niinkuin tänään! Täytyy kuitenkin nimittäin muistaa, että tuomarin maku ratkaisee tuloksen eikä aina se rotumääritelmä. Näyttelytulos on kuitenkin VAIN yhden ihmisen senhetkinen mielipide. Nöyrin mielin kehään siis tästä lähin vaan, aina kun ei voi voittaa!

Koda 1v 10kk.
Kaiken kaikkiaan meidän tiimillä meni tosi kivasti tänään, Niilo sekä Jedi saivat molemmat ERIt. Oli varsinkin hienoa nähdä tuo isi kehässä tositoimissa, kyllä se on niiniin komia jäbä että! Kun vaan oppisi vielä isommassa porukassa juoksemaan ilman että tarviisi koko ajan isotella niin kyllä sielläkin paukkuisi tulokset.:)

Jedi. Isi on niin komee!
Mittari näytti tosiaan +27, kehät olivat reilusti yli tunnin myöhässä ja porukka alkoikin ympäriltä vaan hävitä ja tollerit jäivät ainoiksi kehiin enää. Mutta mahtava päivä oli silti, olipahan taas hieno kokemus ja oli huippua nähdä taas tuttuja! Hyvä ja reilu on meininki on tolloporukassa! Hannan Peppi oli vielä tänään ROP ja Reetu-pappa VSP, isot onnittelut Pepin tiimille! :)
Samantien kun päästiin kotiin niin kiikutin koiran suoraan kylmän suihkun alle ja nurmikolle piehtaroimaan ja päästin sen nauttimaan jäisestä poronluusta. Olihan jäbä sen nyt ansainnut!

2 kommenttia:

  1. Kiitos kauniista sanoistasi :) Hyvä, että sain mielestäsi Kodasta hyviä puolia esiin! Nähdään taas!

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä ihana tuomari tuo Heiskanen ja todella iloinen ja rento fiilis kehänlaidalla :)
    Oli oikein mukava nähdä ja pian taas uudestaan!

    VastaaPoista