torstai 3. heinäkuuta 2014

BH:n tehokurssi ja Kodan terveystulokset

Tänään meillä starttasi 3 x 1,5h BH:n tehokurssi ja huhhuh, kovaan syyniin jouduttiin heti kättelyssä! Meillä on tosi tiukka opettaja, mutta toisaalta pidän siitä että mennään suoraan asiaan ja tuleepahan treenattua kunnolla.
Jätettiin koirat ensin autoon odottelemaan, sillä opettaja halusi käydä kanssamme tarkasti BH-kaaviota läpi, niin paperilla kuin sitten käytännössä. Oikeassa kokeessahan meidän pitää itse muistaa kaavio ulkoa ja kävellä se läpi, ilman tötsiä tai mitään muutakaan apuvälinettä. Tänään kuitenkin merkkasimme reitin ja käveltiin sitä kuivaharjoitteena läpi ilman koiraa ja alkoihan se vihdoinkin valjeta yhä selvemmin ja selvemmin itsellenikin.
Sen jälkeen lähdettiin suorittamaan rataa pareina kuten oikeassa BH-kokeessa, eli toinen koira oli paikkamakuulla kun toinen suoritti toko-osuutta. Muut koirat odottelivat edelleen autossa, jotta omistajat saattoivat osallistua henkilöryhmään toisten koiria varten.
Treenipaikka oli todella vilkkaassa ympäristössä, Heurekan tiedekeskus oli vieressä sekä vilkas ajotie ja sen lisäksi nurmikentälle tuli nuorten poikien joukko pelaamaan jalkapalloa. Koirat selvityivät silti haasteesta todella hyvin, vaikka kaikki omistajat taisivat sitä jännittääkin.
Koda sai odotella omaa vuoroaan pisimpään ja oli meidän parin kohdalla ensimmäisenä paikkamakuulla. Poju on aina uudessa paikassa ihan ihmeissään eikä sen takia aina jaksa keskittyä ja nyt se oli vielä odottelun jälkeen täynnä energiaa, joten minulla meni vähän aikaa saada se rauhoittumaan ja keskittymään olennaiseen. Ei meinannut nuorimies aluksi rauhoittua paikkamakuuseen ollenkaan. Käytin tennispalloa palkkana namien sijaan ja saihan siinä sitten koiran motivoitua töihin kuitenkin. Oikeassa kokeessa paikkamakuulla joutuu olemaan n. 10-20 minuuttia joten huhhuh..siihen on vielä matkaa! Koda oli tällä kertaa makuulla n. 4-5 minuuttia ja hyvin malttoi mielensä vaikka tosiaan jalkapallo peli pyörikin siinä vieressä.

Kaavio näytti aikoinaan ihan sekavalta, mutta pikkuhiljaa alkaa selkiytyä.
Sitten vaihdettiin paikkoja ja me suunnattiin tottisosuudelle. Tehtiin siis kaavion mukaisesti seuraamista 50 askeleen verran, täyskäännös sekä temmonvaihtelut; normi, nopea, hidas ja normikävely. Tästä käännyttiin suoraan henkilöryhmään. Me ei oltu tätä koskaan kokeiltu Kodan kanssa kertaakaan joten jännitti vähän. Poju kun on niin ihmisrakas otus, että olin varma sen vain suuntaavan ihmisten luo rapsutuksia kerjäämään. Lähintä ihmistä kohti se meinasikin kurottautua jo, mutta päästin pienen murahduksen ja poju palasi takaisin ruotuun. Käveltiin ihmisten ympäri kahdeksikko, käytiin keskellä istumassa ja ulos ryhmästä. Hyvin meni! Tosin ihan tarkoituksella henkilöryhmän jäsenet eivät nyt olleet niin tiivisti kuin kokeessa, mutta tästä lähdetään sitten tiivistämään ja tiivistämään.
Sen jälkeen lähdettiin tekemään samaa uudestaan, paitsi jatkettiin L-muotoista kaaviota uuden kulman ja suorituskohdan verran ja jätettiin henkilöryhmä pois. Tällä kertaa treenatiin vain remmissä seuraamista, eiköhän ensi kerralla lähdetä jo kokeilemaan sitten seuraamista ilman talutinta. Huhhuh!
Kotiläksynä on nyt sitten paikkamakuu- sekä täyskäännöstreeniä. Hyvinhän nuo kotioloissa sujuu mutta on se uudessa ympäristössä aina ihan eri juttu. Toisaalta, koetilanteessa ei tule olemaan läheskään noin vilkasta paikkaa kuin meidän treenipaikka on, joten hyvä saada varmuutta ja reeniä vaikka sitten jalkapallopelin yhteydessä.

Nyt on muuten myös Kodan kaikki terveystutkimukset tehty ja viimeisetkin tulokset saatu. Optigen lähetti tulokset Jenkkilästä jo viime viikolla, mutta tänään saatiin uutisia myös Kennelliitolta. Kun kaikki on testattu niin pojun tulokset ovat seuraavat:

Lonkat A/A
Kyynärät 0/1
Silmät OK, ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
Polvet 0/0
PRA B
CEA A

Hyvältä näyttää ja voi jo vähän tuulettaa! Pienenpieni kauneusvirhe on tuossa toisessa kyynärässä, mutta ei se mammaa ainakaan haittaa! Tuskinpa myös itse pojuakaan. Myös Sari oli ilmeisen tyytyväinen kasvattinsa tuloksiin joten erittäin hyvä näin! :) Varsinkin noista A-lonkista olen oikein tyytyväinen. Mulle on kaikista tärkeintä aina ollut se, että toi korvienväli on terve ja kunnossa, ja onhan se. Ja kaikkien näiden lisäksi on myös sydän täyttä kultaa. Mutta nytpä sitten tiedetään, että koira on terve ja että voidaan huoletta jatkaa kaikkien meidän lajien ja harrastusten parissa niinkuin tähänkin asti. Tästä on hyvä jatkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti