torstai 17. heinäkuuta 2014

Touhutorstai

Meidän muu poppoo jatkaa lomailuaan tällä hetkellä Keski-Suomessa ja koska minun kämppäni on ikkunaremontissa, niin ollaan Kodan kanssa majoituttu siksi aikaa tänne "mummolaan". Kodalla on siis ollut hiukkasen outoa ja tylsää täällä, kun Eetukin on reissussa eikä ole siis ketään leikkikaveria. Meidän kurssipäivätkin on aina loppuviikosta, niin johan on ollut punaturkilla kurjaa ilman mitään tekemistä!
Tänä aamuna saatiin kuitenkin Didi tänne leikkiseuraksi ja kyllä olikin poju mielissään siskon vierailusta!


Helteestä huolimatta juostiin ja painittiin taas päättöminä ja keksittiin siinä sitten myös välillä viilentää koiria kylmällä suihkulla. Didihän meni tästä ihan sekaisin, se oli paras leikki ikinä! Koda taas mieluummin piilotteli tosi miehekkäästi siskon selän takana vaikka viilennystä halusi itsekin.:)
Lopuksi nostettiin vielä agilityvälineetkin nurmikolle ja otettiin perushyppyä ja putkea. Kylläpä teki parin tunnin leikit Kodalle ihmeitä, oli poju selkeästi koiraseuran tarpeessa ja sisko on ihan loistava tolloilu kaveri!

Yritä näistä nyt sit saada järkevää kuvaa.
Didi nauttii!

Illasta suunnattiin sitten taas BH-treeneihin ja tämä olikin sitten tämän kolmen kerran tehokurssin viimeinen tunti. Ja kyllä muuten saatiin tältä kurssillta juuri sitä, mitä sieltä lähdettiin hakemaankin! Minä vihdoin ja viimein sisäistin koko BH-kaavan, saatiin arvokasta henkilöryhmätreeniä sekä kaupunkiosuutta hiottiin myös. Mutta ennen kaikkea hiottiin toko-osuutta kuntoon.
Opettajamme oli tosiaan todella tiukka ja vaativa, kaiken piti olla tiptop, koira ei saanut istua senttiäkään vinossa ja BH-osuudet tentattiin joka kerta. Mutta kyllä tämä opetustyyli minulle sopii kun mielen pitää avoimena kuitenkin.
Viime viikolla oli tosi hyvät treenit. Suoritettiin taas pareittan kaaviota läpi. Kodalla kestää aina hetken rauhoittua ja päästä siihen "tekemisen meininkiin" ja aluksi olikin hankalaa saada se rauhoittumaan paikkamakuuseen. Se kuitenkin onnistui ja Koda odotti paikallaan koko toisen koirakon suorituksen ajan. Ollaan nyt viime ja tällä viikolla käytetty pikkupeilejä treeneissä apuna ja niillä siis vakoiltu olan yli koiraa makuupaikalla, tosi kätevä pikku kikka!
Tottisosuus meni Kodalta myös viikko sitten todella kivasti, olin tosi tyytyväinen! Välillä on seuraamisessa pientä herpaantumista ja välillä se innostuu liikaa ja edistää ja tänään sitten oli niin kuuma että jäi normivauhdissakin vähän jälkeen. Henkilöryhmä meni viime viikolla myös tosi hyvin, ei jäänyt haistelemaan kenenkään taskuja tai muutakaan. Tuo henkilöryhmä minua tuossa jännittää just eniten, kun Koda on tosiaan niin utelias ja ihmisrakas että ihmisten ohittaminen ilman niiden moikkaamista on tosi vaikeaa.
Lisäksi viime viikolla otettiin mukaan nyt myös ilman remmiä-osuus ja Koda meni paljon paremmin ilman remmiä ja tästä olin vähän hämmästynyt.
Lopuksi lähdettiin vielä koko poppoolla Vantaan keskustaan harjoittelemaan kaupunkiosuutta ja vastaan tulikin lapsia,pyöriä ja koiria. Eipä tuossa ole kyllä mitään ongelmaa, Koda on niin citykoira. Sitä en jännitä yhtään, kunhan vaan tuosta tottisosuudesta selvittäisiin että päästäisiin edes sitten tuohon kaupunkiosuudelle.

Tänään oli sitten hirveä helle ja se vaikutti Kodan tekemiseen aika tavalla. Seuraaminen oli vähän innotonta eikä kovin iloista ja napakkaa. Myös ihmisryhmässä poju herpaantui tänään aika tavalla ja yritti päästä haistelemaan lähes kaikkia. Otettiinkin sitten ihan suosiolla pari extrakierrosta ihmisten ympäri tämän takia. Ilman hihnaa meni taas tänään paremmin kuin remmin kanssa, ollaan vissiin molemmat silloin jotenkin vapautuneempia, en tiedä. Pystyn kuitenkin tosi hyvin luottamaan että kyllä se jäbä siinä vierellä pysyy vaikka välillä maasta jotain jännää löytyisikin. Tänään sitten tehtiin koko kaavio kokonaisuudessaan, eli otettiin nyt myös jättävät liikkeet mukaan. Eipä niissä ole Kodalla mitään ongelmaa, hyvin menivät.
Paikalla olo oli tänään vaikeaa. Koda kyllä tiesi tasan tarkkaan mikä on homman nimi, mutta koko ajan yritti vähän huijata ja hivuttautua lähemmäksi minua. Peilin avulla näin nämä yritykset ja heti kun käännyin katsomaan ja torumaan niin poju meni maahan samantien takaisin ilman käskyäkin. Mokoma huijaava lurjus.:)
Lopuksi vielä saatiin skeittipoika kaupunkiosuus häiriöksi ja harjoiteltiin kaupunkiosuuden henkilöryhmää myös. Kyllä on pojalla hankala juttu kun ei saisi niin kovin innokkaasti näitä ihmisiä morjenstaa vaan neutraalina pitäisi olla. Tätä siis pitää edelleen treenata, sekä vielä hioa tota perustottista ja seuraamista. Kyllähän toi juttu menisi läpi heittämällä jos sitä palloa saisi kokeessa käyttää mutta kun ei..! Pitää siis vielä yrittää tehdä tommasta vielä vähän kivempaa niin huomion ja motivaation saa kohdistettua oikein. Opettajakin meille painotti että oikenlaista innostusta ja oikea-aikaista palkkausta niin hyvä tulee, Koda on osaava koira kuitenkin.
Pitää joku kerta saada joku vielä videokuvaamaan meitä kun toi kaavio tehdään niin näen itsekin miltä se oikein näyttää. Ja oikeastaan viimeistä silausta vaille valmis tää nyt tuntuis olevan, tuohon kokeeseen ilmottautuminen on vaan mun korvien välistä enää kiinni. (Niinkuin usein muutenkin!) Kai se on tänä syksynä vielä pakko kokeilla!

Komistus vajaa 22kk.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti