lauantai 24. syyskuuta 2016

Syyspuuhia- ja kuvia

Syksy on edennyt jo pitkälle ja muutamaa viime päivää lukuun ottamatta hienossa säässä! Meidän syksy on ollut todella rauhallinen. Ainoa mitä ollaan ahkerasti tehty on Nosework hommat, siinä edettiin jo jatkokurssille asti. Postaus siitä antaa edelleen odotuttaa itseään, kun on niin paljon asiaa siihen liittyen, mutta tulossa se kuitenkin on.:)

Kaikkea muuta ollaan sitten tehty säännöllisen epäsäännöllisesti. Herra on päässyt vielä syysuinneille ja sen lisäksi ollaan käyty ahkerasti pitkillä lenkeillä sänkipelloilla.
Sänkkärit on kyllä parasta syksyssä, ne sopii niin hyvin lenkkeilyyn kuin myös treenailuun! Joutuu koira ihan tosissaan käyttämään nenäänsä tuulisella, aukealla pellolla.


Viime keskiviikkona pidettiin hirmu kivat lintutreenit pellolla, seurana (ja kuvaajana!) meillä oli Susanna ja Luna-cockeri. Koda on petrannut riistankäsittelyään kyllä hurjasti ja vielä lyhyessä ajassa ja tosi vähillä reenikerroilla.:) Lintu kuin lintuhan sille on jo pitkän aikaa kelvannut, niin kuin pitääkin, mutta ne otteet ne otteet...
Päädyin jokin aika sitten siihen tulokseen, että riistainto kun ei tosiaankaan ole ongelma vaan juuri itsevarmuus riistan ja sen käsittelyn suhteen, niin muutin meidän riistatreenit vain pelkäksi hauskanpidoksi. En siis ole parilla viime kerralla suunnitellut mitään sen kummempaa treenien ympärille, vaan pelkästään sen että Kodalla olisi kivaa. En ole siis vaatinut sitä esim olemaan kontrollissa koko aikaa enkä ole tehnyt mitään vaikeita tehtäviä, ihan vaan perusnoutoja ja hakua. Ja se on toiminut; Koda oli keskiviikon lintuhommissa haljeta innosta ja jo pelkän linnun noutaminen/kantaminen kävi sille palkkiona. Otteet oli alusta pitäen syviä mutta pehmeitä ja jos ote meinasikin jäädä pinnalliseksi niin Koda korjasi tilanteen omatoimisesti itse, pudottamatta riistaa kertaakaan.
Palautukset on edelleen Kodan valttikortti; linnut tulee kovalla vauhdilla suoraan käteen asti joka kerta.:)

Alla olevat kuvat ovat Susannan käsialaa, kiitos jälleen kerran meidän paparazzille! :)


Taitava pikkukettu! <3


Vedettiin myös lyhyt jälki fasaanilla. Tapansa mukaisesti Koda meni jäljen täysin ilmavainuisesti sekä lopussa siitä tuli enemmän hakua kuin jäljestystä mutta fasu löytyi siitäkin huolimatta helposti ja nopeasti.
Fasaania etsimässä.


Muutaman päivän päästä herra on taas vuoden vanhempi, mutta en kyllä tiedä onko sitten yhtään sen viisaampi.:D Aika näyttää... Joka tapauksessa piti jo vähän fiilistellä 4-vuotissynttäreitä kuvien merkeissä, kiitos näistäkin Susannalle.

My Red Beauty. <3


Ukko-kulta!
Loppuvuosi tuleekin olemaan harvinaisen rauhallinen meidän osalta, mutta on siellä kalenterissa silti muutama pieni, jännä juttu sentään odottamassa vielä.;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti