lauantai 9. huhtikuuta 2016

Pertunmaa RN

Tänään oli aikainen herätys ja 8.30 auto starttasi pihasta kohti Pertunmaan ryhmistä! Mentiin kaverini Sarin kyydillä, kun oli hänkin tulossa flättinsä kanssa samaan paikkaan ja vieläpä samalle tuomarille heti tollereiden jälkeen. Olikin paljon kivempaa mennä samalla kyydillä kun oli seuraa matkan ajan, kun sellainen parin tunnin ajo oli kuitenkin edessä.:)
Pertunmaa oli ihan keskellä ei mitään ja näyttelypaikka olikin melko erilainen mitä yleensä; tila oli sellainen hyvin pieni mutta siisti liikuntahalli. Pihalla pyöri kaksi kehää ja sisällä kaksi muuta.
Kun päästiin sisälle kamoja viemään kehän laidalle, niin heti sattui viereisen kehän laidalla silmään tuttuja, nimittäin meidän kanssamme Druskininkaissa olleet lagotto-ihmiset, ja tietysti piti morjenstaa, muistella reissua ja Liettuan helteitä ja kysellä miten sen jälkeen on mennyt. Minut sitten siltä seisomalta myös pestattiin viemään Reea-niminen ihana lagotto-rouva paras narttu-kehään! Mielelläni kyllä menin ja Reea liitelikin niin upeasti että ei tarvinnut kuin hihnasta pitää kiinni.:) Nuoremmat veivät tällä kertaa sijoitukset veteraanin kuonon edestä, mutta meillä oli kehässä hauskaa ja uusi kiva kokemus itselleenkin!

Sen jälkeen jäätiinkin odottelemaan tollerien kehän alkua. Tuomarina tolloilla oli vanha tuttu ja ihana Helin Tenson, joka Kodasta on hirmuisesti tykännyt aiemminkin. Tallinnassa siis saatiin häneltä SERT ja VSP ja viime kesänä silloin erittäin harmittava PU3 sijoitus ja varaserti. Siitä siis hampaan koloon jäi ja siitä lähtien olen vaan koko ajan kytännyt missähän Tenson mahtaa seuraavan kerran taas olla. Ja vihdoinkin pitkän odotuksen jälkeen hänen kehäänsä taas päästiin!
Pertunmaalle oli ilmottu kahdeksan tolleria, joista seitsemän oli paikalla. Koda oli ainoa uros! Herranjumala en ollut uskoa silmiäni ja tuuria, kun uutiset kehän laidalta kuulin.:D Mutta sitten vasta alkoikin jännittää, nyt oli sellainen sauma että NYT TAI EI KOSKAAN ja takaraivossa vaan pieni ääni huusi että mitäs jos ei tulekaan sitä SA:ta tällä kertaa kun ei sitä kuitenkaan koskaan tiedä! Uudelle tuomarille ei ole niin jännää mennä kun ei osaa yhtään odottaa mitä sieltä tulee, mutta kun oli tuomari jolla tiesi että pitäisi pärjätä niin herranjestas että jännitti!

No, sain itseni sen verran kasaan että kehään (onneksi!) sitten kuitenkin päästiin.:D
Koda oli taas tyyni, mutta iloinen ja tuomaria pusutteleva itsensä. Seisoi kauniisti ja juoksukin tuntui hyvältä, pohjakin oli kyllä huippu! (Ja noi pienet lätkäkaukaloseinät aivan ihanat.:D)
Tenson on tunnettu, että arvostelee pitkään ja hartaasti ja käyttää paljon aikaa, mutta nyt se tuntui extra pitkältä ajalta tuo seisominen! En kuullut tuomarin arvostelua ollenkaan, mutta sieltä se punainen ja heti perään vaaleanpunainen lappu nousi, JES! Kodan toinen serti, VIHDOIN JA VIIMEIN! Kyllähän sitä jo olikin odotettu tässä pieni tovi...:D
Koda sai muutenkin kyllä ehkä upeimman arvostelunsa ikinä, mikä lämmitti mieltä niin tavattoman paljon:
"Erinomaiset mittasuhteet ja luuston omaava uros. Komea uroksen pää. Hyvä ilme. Kauniit korvat. Kaunis ylälinja. Erinomainen eturinta ja rintakehä. Erinomaisesti kulmautunut. Erinomainen turkki ja väri. Liikkuu hyvin. Hyvä häntä."Sitten päästiinkin odottelemaan sitä kotimaan ensimmäistä roppikehää! Kerkesin kuitenkin siinä välissä vielä esittää Taika-rouvan valioluokassa. Aivan ihana ja lihapullaperso rouva oli kyseessä, lähes 8-vuotias Taika olikin kyllä se kaikista energisin tolleri kehässä tänään.:D Ja ihan liekeissä kun tiesi että tällä uudella hassulla tädillä oli lihapullaa! Rouva olikin sitten hienosti "PN5" ja meillä oli hauskaa, nauratti koko kehäkettuilun ajan.:D
Roppikehään saatiinkin sitten vastaan Minku (Magicfox Nebbiolo) ja koska Tenson todella mielellään laittaa narttuja ropeiksi niin ei oikein odotuksia ollut ja itse asiassa salaa toivoin VSP:tä että oltaisiin saatu lähteä kotiin ( lue pentuja katsomaan!) Juostiin kerran ympäri yhdessä, jonka jälkeen tuomari totesi että kyllä tänään uros on paras ja ojensi meille sen punakeltaisen ruusukkeen! EI APUA <3 Multahan meni pasmat ihan sekaisin, itku ja liikutus oli valtava ja oli pakko halata tuomaria kun olin niin sekaisin.:D Kodan eka roppikehä Suomessa ja ROP!<3 Voi mun ihana uskomaton pikkumies, joka ei lakkaa yllättämästä! Tää on meille silti niin harvinaista herkkua että ei vieläkään oikein sisäistä tätä.:')

ROP Mäkiharjun Zupreme Surprise, VSP Magicfox's Nebbiolo (Kodaa ei enää kiinnostanut poseerata kun lihapullat loppui!)
Melko leuhka ukko, mutta suotakoon se hänelle! <3

No, koska suunnitelmiin tuli tosiaan sellainen PIKKU muuttuja niin piti alkaa pähkäilemään mitä sitä oikein sitten tehtäisiin. Koska tosiaan alkuperäinen suunnitelma oli, että oltaisiin Pertunmaalta hypätty Jyväskylästä tulevien kavereideni kyytiin ja oltaisiin siitä ajettu Hyvinkäälle tosiaan pentuja katsomaan. Mutta ryppi odotti. Se monen tunnin odotellu ei kuitenkaan hirveästi kiinnostanut, kyllä se pentujen näkeminen houkutti paljon enemmän. Moni pitää meitä taatusti hulluina, mutta me oltiin jo saatu se mitä me haettiin ja enemmänkin ja se riitti meille oikein hyvin. Kävin siis ilmoittamassa, että me emme jää ryppiin, joten matka kohti pentulaa saattoi alkaa.:)

Siellä olikin juuri sopivasti jo muutamalla pikkupirpanalla alkaneet jo silmät aueta! Ja aivan hirveä kuhina siellä kävikin, kyllä siellä jo möyritään, ryömitään ja melua pidetään.:D Ja maanantaina tosiaan ovat vasta kaksiviikkoisia! Hymy otti meidän tulon tosi rennosti, ei haitannut vaikka kolme ihmistä (yksi poika menee siis Jyväskylään tälle kaveripariskunnalleni) istui siihen pentulaatikon luokse ja Hymy oli vaan mielissään kun sai kaikkien sylissä käydä rapsutettavana.<3

Tässä linkki yhteen lyhykäiseen videoon minkä instagramiin latasin:
https://www.instagram.com/p/BD_A6_ytqb3/?taken-by=whysosiirious

Ihan mahtavan oloista sakkia ja tosi tasainen pentue muutenkin. Siellä on yksi aivan Kodan pikku kopio; tumma piirtopää poika jolla neljä valkeaa tassua, iso valkoinen rinta ja lisänä vielä valkea hännänpää, EN KESTÄ! <3 Valkosia sukkia ja rintoja siellä on muillakin.:)
Kyllä siellä parin viikon päästä on jo sellainen meno ja melske menossa että...!

Maijan ottamia kuvia ovat nämä!
Ensi viikolla onkin sitten tarkotus käydä kaikkien pärstät kuvaamassa tarkemmin, kun kaikilla silmät ovat kunnolla auki varmasti jo silloin.:) Kyllä tämä pentulassa käynti voitti rypin ihan satanolla! Voi tuota pennun ääntä ja tuoksua.<3 Mitenkäs tuohon ensi viikonloppuun edes enää oikein malttaa??

Mutta kaiken kaikkiaan oli kyllä niin kertakaikkisen upea lauantai, että ei tämä hevillä unohdu! Sarille kiitokset kyydistä ja seurasta, samoin Hannalle ja Jarnolle ja näyttelykuvista myös isot kiitokset! :) Upea Koda-iskä ja upeat pennut.<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti