keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Clear

Saimme tänään (vihdoin ja viimein!) uutisia ison veden takaa. Taisin jossain edellisessä blogikirjoituksessa jo mainita, että tilasin Kodalle OFA:lta geenitestin DE:n (degeneratiivinen enkefalopatia) varalle. DE kun on uusi tollereilla havaittu sairaus, josta kuitenkin tiedetään vielä hyvin vähän ja uusi suositus on, että jalostukseen harkittavilta koirilta tämä testataan.

Tilasin sen juuri ennen Latvian reissuamme ja se saapuikin perille vajaassa viikossa, nopeaa toimintaa sieltä päin siis! Tein testin ja lähetin sen parin päivän sisällä takaisin, kirjattuna ja ykkösluokassa. No, taisi DNA-näyte saada ilmeisesti laivamatkan takaisin kun paluumatkassa meni kolme viikkoa. Ehdin jo kertaalleen meilata OFA:lle, että eikö tosiaan ole vieläkään saapunut perille.
No, kärsivällisyys onneksi yleensä palkitaan aina ja hyvää kannattaa odottaa, eikös se niin mene.:)
Näyte oli nyt viimein saapunut maanantaina perille ja jo tänään saatiin tulos näkyville.
Kodan DE-tulos on CLEAR eli terve.:) Ei voi sairastua itse tai jättää siihen sairastuvia jälkeläisiä. Hieno juttu kaikin puolin!
Ihan itse rodunkin kannalta mielenkiintoista näitä seurata ja testata, olkoon se sitten vaikka oma pieni panos rakkaan rodun puolesta. Toivottavasti nyt kuitenkin jossain vaiheessa lähitulevaisuudessa nämä kaikenmaailman testit voitaisiin jo tehdä täällä ihan koti-Suomessakin...

1 kommentti:

  1. http://redmysterywithpaws.blogspot.fi/2015/11/meidat-on-haastettu.html Teidät on haastettu :)

    VastaaPoista