sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Tokosta ALO1!

Näin sopivasti naistenpäivän kunniaksi huristeltiin Kodan kanssa tänään Riihimäelle tokoilemaan Hausjärven Haukkujen järjestämään tokokokeeseen. Paikkana oli vanha tuttu halli viime keväältä, kun kävimme Lotta Vuorelan agilitykoulutuksessa. Koda olikin niin into piukeena ja taisikin muistaa paikan ja luuli pääsevänsä hyppimään tokoilun sijasta..:D Heti ilmoittautumisen ohessa jaettiin myös naistenpäivä-ruusut, ihana pieni lisä muutenkin hyvin järjestetyssä kokeessa!


Tuosta meidän ensimmäisestä tokokokeesta tuli tasan puoli vuotta täyteen. Siitäkin olisi ykköstulos hyvin pistein tullutkin, ellei paikkamakuu olisi jäänyt nollaksi. Nyt sitten ollaan tää kuusi kuukautta reenattu maltillisesti ja otettu ihan rauhassa, en ole halunnut kiirehtiä uuteen kokeeseen ennen kuin fiilis olisi tarpeeksi hyvä ja luottavainen. Näiden edellisten tokokurssien jälkeen se fiilis ja luottamus koiraan on vaan kasvanut ja kasvanut ja päätin sitten tähän kokeeseen ilmottautua. Kumma kyllä sitä meidän ensimmäistä koetta en jännittänyt sitten yhtään, vaikka tosiaan koepaikka siihen saatiin edellisenä iltana. Tätä jännitin tosi paljon vaikka koepaikkakin oli ollut selvä jo pari viikkoa, outoa..
Tavoitteeksi asetin vain sen, että kunhan yksikään liike ei jäisi nollaksi, etenkin se paikkamakuu!! Muuten halusin vain ennen kaikkea pitää hauskaa Kodan kanssa ja katsoa tän hetken tilannetta; missä ollaan kehitytty ja menty eteenpäin ja missä olisi edelleen parantamisen varaa. (Koska aina voi parantaa!)

Koe oli alkanut EVL-luokalla jo aikaisin aamusta klo 8.30, saatiin siis nukkua pitkään kun ALO-luokan aloitusaika oli 13.30. Alokkaita piti alunperin olla kahdeksan mutta kaksi oli poissa, Koda oli koko koepäivän viimeinen koira. Toi koesuoritus on kuitenkin niin nopea rutistus (joku sanoi ottaneesna aikaa että siihen menee 6min) niin eipä jouduttu kuitenkaan kauaa omaa vuoroa odotella.
Tuomarina oli Harri Laisi, oikein mukava ja rento setä.
Paikkamakuu suoritettiin kolmen koiran porukoissa. Tää oli kyllä jälleen kerran se, mitä eniten jännitin koko kokeessa. "Jos tässä onnistutaan, niin ollaan jo voittajia ja kaikki muu on plussaa" koko ajan aattelin päässäni. Yritin seistä mahdollisimman rennosti, että Kodallakin olisi rento olla kauempana, mutta en varmasti hengittänyt lainkaan.. Hallissa oli tässä vaiheessa jo tosi rauhallista kun muiden luokkien koirakot olivat jo lähteneet, joten se varmasti auttoi asiaa että tässä onnistuttiin! Yksi kova kolaus kuitenkin kuului jostain ja Koda teki pienen nykäisyn. Siinä vaiheessa suljin silmät, kun en vaan uskaltanut katsoa lähtikö se paikoiltaan. Siellä se kuitenkin pysyi ja loppuajan painoi päänsä tassujen väliin maata vasten. Kymppi siis siitä taskuun ja olo oli sanoinkuvaamattoman iloinen ja helpottunut! Olin meistä niin ylpeä, tää on se meidän pahin liike ollut aina ja nyt siinä on menty eteenpäin ja se pelko voitettu! On sitä kyllä tehty töitäkin tuon eteen. joten se tuntui hienolta palkkiolta. Meninkin sitten heti ulos leikittämään Kodaa palkkioksi, kun omaa vuoroa odoteltiin.

Muuten en meidän suorituksesta muista lähes mitään, niin nopeasti se menee.:D Liikkeiden järjestystä oli vaihdettu, eli ei menty niin kuin viimeksi. Aloitettiin seuraamisella taluttimessa, Koda meni koko matkan nenä maassa, pysyi mukana ja vierellä, käännöksissä ja juostessa hieman nosti päätä mutta muuten joo nenä kiinni tekonurmessa, huoh... (Tässä mun mielestä tasapuolisuuden ja logiikan nimissä pitäisi alo-luokan olla ensin, kun tossa vaiheessa on jo koko päivän koirien hajut nurmessa häiriönä..) Sen jälkeen oli hyppy. Tämä hyppyeste oli maalattu kirkkaan pinkiksi, ja jostain syystä tosi moni koira oli juuri hypyssä epäröinyt... No ei onneksi Koda, vaan yli mentiin.:)
Siitä tehtiin maahanmeno liikkeestä. Meidän varmin ja paras liike, joka tänäänkin meni mun mielestä hyvin, mutta tästä saatiin vain 7,5 koska jouduin käyttämään kaksoiskäskyn perusasentoon käskyttäessä. Ärsyttää, ihan turha tyhmä virhe! Näitä ei kokeessa sais kyllä tapahtua, varsinkaan parhaassa liikkeessä..noooh!
Tämän jälkeen (muistaakseni) oli luoksetulo. Se oli jälleen kerran tosi iloinen ja vauhdikas ja jostain syystä aina kokeissa liiankin vauhdikas.:D Koda jarrutti TAAS liian myöhään ja sivalsi mun ohi ja jäi siis liian kauas taakse perusasentoon. Mutta mua vaan tää naurattaa, ihana riehakas hönö!
Sen jälkeen oli muistaakseni seuraaminen ilman hihnaa, siinä Koda oli jo paremmin mukana ja pää ylhäällä, mutta jäi myös vähän jälkeen..hommia on tässäkin.
Lopuksi vielä myös etukäteen hieman jännittämäni liikkeestä seisominen, mutta sekin meni hyvin! Koda jäi taas hieman vinoon seisomaan, mikä näkyi sitten myös perusasennossa.
Loppukeskustelussa tuomari sanoi (Kodan ensinnäkin olevan tosi suloinen nallekarhu) Kodan olevan osaava, iloinen ja näppärä koira, mutta toivoi sen nenän nousevan sieltä maasta. Sanoi, että se vaikutti tänään paljon pisteisiin ja yleisvaikutelmaan. Kunhan sen nenän saisi maasta ylös, niin kuulemma tosi hyvä tulee. Mutta minkäs sitä noutaja aktiiviselle nenälleen vain voi!
Tämä tuomari ei näyttänyt minun suuntaani pisteitä lainkaan, enkä siis tiennyt minkään liikkeen pisteitä joten jännitys säilyi loppuun asti. Sitten näin ilmoitustaululla meidän kohdalla tuloksen ALO1 164p! Fiilis oli huikea, meidän ekan ykkönen! Joo, pisteet ei päätä huimaa mutta kun ne riittää ykköseen niin mitä väliä! Tulostahan sitä haetaan.:) Parannettavaa silti jäi vielä paljon ja monessakin eri kohdassa, mutta toisaalta ihan hyvä vaan niin. Nyt tiedetään missä mennään ja mitä vielä jatkossa treenataan ja ennen kaikkea fiilistä ja motivaatiota riittää. Ja nyt tiedetään että me tosiaan ollaan kuitenkin kehitytty, töitä on tehty ja mahiksia on! Nyt vaan kaksi vielä plakkariin, niin ollaan sen TK1 arvoisia.:)

Kaiken kukkuraksi sijoituttiin vielä ALO-luokan kakkosiksi! Meidän lisäksi vain yksi koirakko sai ykköstuloksen, joten siinäkin mielessä hieno suoritus tänään. Haha,ennen pelkäsin ja epäilin Kodan käytöstä sisähallissa, mutta nyt on melkein sellanen fiilis että kunpa kerkeisi käydä nää vikat kokeet sisähallissa ulkokokeiden sijaan. No, nautitaan nyt ensin tästä, reenataan taas rauhassa tän tokokurssin loppuun ja katotaan sitten taas seuraavaa koetta.


Palkintosäkistä löytyi koiranmakkaraa, hammastikkuja, kanamakupaloja, mulle pipo sekä Kodan mielestä se paras juttu eli uusi karvainen vinkulelu!

Tässä vielä kokonaisuudessaan meidän osa-alue pinnat tänään:

Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 10
Seuraaminen kytkettynä 7
Seuraaminen taluttimetta 7
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 7,5
Luoksetulo 8,5
Seisominen seuraamisen yhteydessä 8
Estehyppy 9
Kokonaisvaikutelma 7,5

Sinänsä siis alhaisemmat pisteet kuin meidän ekassa kokeessa, mutta kaikista tärkeimpänä tuo kymppi paikkamakuusta. Joten en kyllä valita niin yhtään! Jos saadaan jatkossa suurinpiirtein sama taso pidettyä yllä, niin riittää kyllä vallan hyvin mulle.

Oon niin tajuttoman ylpeä hienonhienosta pikkuketustani! <3 Oli niin mahtavaa ja antoisaa tehdä sen kanssa hommia tänäänkin.

2 kommenttia:

  1. Paikallamakuun kympistä saakin aina olla ylpeä, ja sujuvastihan nuo muutkin liikkeet näyttivät menneen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, varsinkin kun meillä on ollu ihan hirvee homma sen työstämisessä ja isoja ongelmia siinä ja pitkään tuntukin että hakkaan vaan päätä seinään. Oli tosi turhauttavaa, kun kaikki muut liikkeet oli jo pitkän aikaa koevalmiita, mutta se oli vain tosta kiinni. Sen takia toi oli niin upeeta! :) Tästä on kyllä hyvä jatkaa ja lähteä parantamaan! Vilkasin teijän blogia, ja teillä vasta on ollu upee tulos, wau! Onnea!! :)

      Poista