lauantai 20. syyskuuta 2014

Möllitoko ALO1

No niin! Kuten otsikosta voi jo päätellä, niin suunnattiin Kodan kanssa tänään Vantaalle möllitokoilemaan ja oikein hienolla (ja itseni yllättävällä!) tuloksella. Paikka oli meille tuttu BH:n tehokurssilta, mutta kyllä se nurmikenttä on meille silti edelleen viheliäinen vastus vaikka kuinka tuttu olisikin.
Tuloksella ei minulle ollut sen väliä, halusin vain saada kaikki liikkeet sujumaan edes suhtkoht hyvin ja pidettyä kaiken ns. paketissa. Koda oli kuitenkin todella energisellä ja vastaanottavalla tuulella tänään ja jätkän kanssa olikin tosi kiva tehdä töitä! Kehän laidalla omaa vuoroa odotellessa punaturkki kävi kuitenkin välillä melko kuumanakin; piti minullekin haukahtaa pari kertaa komentohaukkua eikä se yleensä harrasta sellaista ollenkaan, joten siitä olin vähän ihmeissäni. Oodttelu kun edelleen on ihan tylsää, kaiken kun pitäisi tapahtua hetinyt! Siihen pitääkin jatkossa kiinnittää huomiota, sillä en halua sen käytöksen jatkuvan. Mutta kehässä jätkä oli tosiaan hieno kun hommiin viimein päästiin!

Luoksepäästävyydessä ei yllätyksiä eikä ongelmia, siitä täydet 10 pistettä.
Paikalla makaaminen jännitti minua kaikista noista liikkeistä eniten, sillä viime treenit ei sen suhteen ole menneet ihan putkeen. Jätkä tietää varsin hyvin mikä on homman nimi, mutta kunhan "tylsyyttään" ja ihan kettuillakseen aina varastaa ja lähtee minua kohti. No, joskus silti on niitä hyviäkin hetkiä ja kertoja! Paikkamakuu tehtiin kahdessa osassa ja meillä oli neljän koiran makuurivistö. Yksi koira lähti liikkeelle pariinkin otteeseen ja molemmilla kerroilla Koda teki pienenpienen nykäisyn itsekin, mutta pysyi silti maassa ja paikallaan, joten siitäkin 10 pistettä minun hämmästykseksi ja iloksi ja siitä innostuneena olikin hieno tunne mennä myöhemmin kehään yksilösuoritukseen!


Ei ollenkaan yllättävää, että seuraaminen oli tänäänKIN meidän heikoin liike. Hiekkakentällä se toimii, mutta on toi nurmikenttä vaan niin paha! Vaikka kyllä sitä pitäisi osata työskennellä alustalla kuin alustalla, varsinkin kun suurin osa kokeista kuitenkin juuri nurmella on. Koda ei lähtenyt liikkeeseen mukaan ollenkaan, vaan meni lähes puoleen väliin nenä maassa ja vähän haahuillen. Käännöksissä ja juoksussa se heräsi kuitenkin mukaan, mutta ei ollut kyllä kovin skarppina silti. Sen takia olinkin hyvin ihmeissäni kun kytkettynä seuraamisesta pisteitä 8½. Ilman talutinta pisteitä tuli 8, sillä silloin Koda jätätti ja käännökset ei menneet niin hyvin, olin täyskäännöksessä törmätäkin siihen. Joten siihen nähden noi pisteet yllätti ja pakko olla tyytyväinen! Mutta kuvista päätellen kyllä siellä hyviäkin pätkiä siis oli, vaikka nurmikko oli jälleen kerran näköjään huumaavan tuoksuinen.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä saisi omasta mielestäni kyllä olla paljon energisempi ja napakampi. Koda kyllä tottelee, mutta liike on vähän verkkainen, muuten kyllä helppo ja varma. Tänään siitä meille 9 pistettä.


Luoksetulossa Koda ampaisi kuin kanuunankuula, mutta keskivaihella sillä sattui pieni aivopieru tai jokin aivan ihana tuoksu nenään, sillä se poikkesi reitiltä metrin verran sivuun. Se ei kuitenkaan pysähtynyt, vaan kävi tarkistamassa tämän "jännän kohdan" juoksemalla sen yli ja tulemalla luokseni. Tästä juoksulinjan rikkomisesta johtuen sivulle tulo meni vähän pitkäksi ja vinoon, josta yksi virhepiste, saatiin siis siitäkin kuitenkin 9 kun vauhtia tosiaan oli.:D

Seisominen seuraamisen yhteydessä on meille vielä vähän semmonen uutukainen liike, jota ei olla niin pitkään harjoiteltu kuin noita muita. Sekin kyllä toimii, mutta liikkeestä maahanmenon laina se on vielä pikkaisen verkkainen. Plus Koda jäi tänään kyllä ihan vinoon seisomaan, vaikka muuten liikkeen hyvin tekikin. Vinoudesta johtuen pisteitä 8½.

Pikkusen vino?!
Estehyppyä ollaan reenattu ylivoimaisesti vähiten, kun ei aina joka treenikerralle estettä ole mukana. Plus noi esteet on Kodalle agilityn myötä niin rakas juttu, että sen kanssa on ollut pieniä varastelu-ongelmia. Tänään kuitenkin se meni nappiin, vaikka sivulle tulo jäi jälleen kerran hieman taakse ja vinoon, siitä yksi pinna pois mutta muuten siis hypystä 9.


Kokonaisvaikutelmasta tuomari antoi meille 9. Jokaisen suorituksen jälkeen tuomari antoi myös lyhyen palautteen jokaiselle koirakolle. Meidän kohdalla tuomari sanoi minulla olevan käsissäni erittäin hyvä kokonaisuus, joka on jo lähes valmis paketti varsinaiseen kokeeseen. Pientä viilausta vaan juuri tuohon seuraamiseen ja varsinkin siihen, että koira lähtee alusta pitäen liikkeeseen mukaan ja tarkkuutta noihin käännöksiin. Koira saisi myös olla paremmin kuulolla ja mukana tehtävästä toiseen siirryttäessä ja tässä olenkin samaa mieltä; paikkaa vaihdettaessa Koda taas vähän haihatteli omiaan vaikka perässä muuten tulikin.

Kaiken kaikkiaan pinnoja meille siis yhteensä 178, eli tulos ALO1 ja yhteensä sija 3/7! Oisin ollut kakkoseenkin tyytyväinen mutta kyllähän tämä kelepaa! Paistaa se päivä näköjään meijänkin risukasaan joskus ja tunnelin päässä on sittenkin ehkä vähän valoa havaittavissa.:) Just tätä me kyllä kaivattiin ton BH-pettymyksen jälkeen!
Ei silti kuitenkaan innostuta liikoja, jatketaan tässä hiljakseen treenejä ja korkataan kokeet tosiaan vasta ensi keväänä kuitenkin vaikka tästä paljon intoa ja motivaatiota jatkoon saatiinkin! Yritetään päästä kyllä mölleilemään vielä ennen varsinaisia koitoksia, mutta mahiksia siis näköjään on. Kun sais vaan tän mielen pysymään yhtä positiivisena ja rentona jatkossakin!
On muuten ollut väsynyt punaturkki kotona koko loppupäivän, onhan toi ajattelu nyt vaan niin rankkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti