tiistai 15. huhtikuuta 2014

MEJÄ-koekutsu

Huijui apuva, tänään kilahti sähköpostiin kutsu meidän ensimmäiseen MEJÄ-kokeeseen! Kokeen järjestää Päijät-Hämeen Noutajakoirayhdistys johon me kuulutaan ja koe on jo kahden viikon päästä joten JÄNNITTÄÄ.
Olen onneksi saanut Eevalta paljon vinkkejä ja tietoja jo etukäteen, mutta ensikertalaisena ei silti yhtään tiedä mitä odottaa. Nyt kun tämä todella tapahtuu, niin alkaakin yhtäkkiä tuntumaan että ollaanko me tähän edes näin pian valmiita, Koda on kuitenkin vielä niin nuori ja ehkä enemmän täynnä intoa kuin vielä tarkkuutta ja järkeä. Toisaalta se eka koestartti tulee vastaan ennemmin tai myöhemmin, ja koska näihin MEJÄ-kekkereihin tuntuu olevan vaikeaa mahtua mukaan, niin kaikki otetaan mitä annetaan! Olen ilmoittanut meidät jo kolmiin kokeisiin ja vasta tämä paikka on varmistunut.

Mutta kyllä jännittää ja hirvittääkin, saan perhosia vatsaan pelkästä pienestäkin ajatuksesta. Oikeastaan meidän omaa suoritusta enemmän minua jännittää se toiselle jäljen tekeminen ja ennen kaikkea opastaminen. Siinä olen vielä ummikko, sillä en ole koskaan jäljellä käyttänyt kompassia tai karttaa ja suunnistanut viimeksi peruskoulussa joten huhhuh! Toisaalta tää on juuri sellainen laji, että vain tekemällä oppii. Mutta tosiaan sen toisen koirakon suoritus riippuu paljon minusta, joten siinä on kyllä paineita. Oman koiran suoritus menee sitten miten menee, siihen ei paljoa nyt voi vaikuttaa.

Joten joo, en oikein tiedä mitä tuleman pitää, mutta varmasti tulee pitkä ja rankka, mutta varmasti myös opettavainen v-loppu. Tiedetäänpähän tarkkaan tuon kokemuksen jälkeen, että missä me ylipäänsä mennään tuon lajin kanssa, mikä on hyvää ja missä pitää vielä treenata jatkossa. En todellakaan lähde sieltä heti ykköstulosta hakemaan, mulle olisi pääasia että läpäistään paukkukoe ja päästäisiin edes jäljelle asti ja jos vaan päästäisiin lähdöstä kaadolle asti ilman hukkia niin ai että olisin tyytyväinen! Koska tiedän että melko varmasti Koda jättää makaukset merkkaamatta varsinkin jos on yhtään märempi keli...

Listasin meille muutaman tavoitteen:
A) Läpäistään paukkukoe
B) Ei hukkia
C) Päästään lähdöstä kaadolle
D) Onnistuisin jäljen teossa ja opastuksessa
E) PIDETÄÄN HAUSKAA!

Onkohan tuossa jopa vähän liikaa..

Ei tässä onneksi kyllä tämän päivän jälkeen hirveästi kerkeä jännittämään etukäteen, sillä huomenna suuntaan Itä-Suomeen jääkiekon U18 MM-kisoihin töihin ja tulenkin sieltä sitten tuoksi MEJÄ-viikonlopuksi takaisin, Koda jää tänne Keravalle "mummolaan" hoitoon siksi aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti