tiistai 11. helmikuuta 2014

Rallya!

Ei nyt sanan kirjaimellisessa merkityksessä ihan kuitenkaan, vaan oltiin tänään ensimmäisen kerran kokeilemassa rallytokoa Malminkartanolla.
Olin jo pitkään ajatellut kokeilla tätä lajia Kodan kanssa, sillä me ei kumpikaan oikein nautita normaalista hifistely-tokosta. Mutta tässä tokon muodossa on tuttujen liikkeiden lisäksi vaihtelua, vauhtia ja ennen kaikkea saa irrotella ja pitää hauskaa!

Mä oisin valmis toimintaan, niinku NYT!
Sydän hypähti heti tunnin aluksi kurkkuun, kun paikalla sattui olemaan kaunis (ja hyvin äänekäs!) harmaa pumi (meidän perheen ihan ensimmäisen koira oli siis pumi) ja tuli niin meidän Iida mieleen.<3

Tämä ensimmäinen tunti meni vielä rauhallisesti ja oli lähinnä lajiin tutustumista. Teoriaa meille ohjaajille tuli siis paljon ja sekös oli koirien mielestä ihan turhaa ja tylsää; että senkus suoraan radalle vaan!
 Laitettiin rallytokoon kuuluvat kyltit paikoilleen, tehtiin pieni rinki ja kierrettiin jokaisella kyltillä suorittamassa siinä lukeva tehtävä.  Kodaa ei kananmaksa namit kiinnostaneet pätkän vertaa, mutta tennispallon kanssa alkoi sujua eikä (ainakaan tällä kertaa) kuumunut yli sen kanssa, niinkuin yleensä käy. Että eiköhän me jatkossakin tuota palloa motivointiin ja yleisenä palkkana käytetä.
Aloitettiin tosiaan kevyesti; perus istumista, maassa oloa, koiran kiertämistä ja täyskäännöksiä kontaktissa. Lopussa tehtiin vielä kontaktipujottelua törppöjen välissä.
Hymyssä suin silti oltiin jokainen ohjaaja ja koiratkin vaikuttivat tyytyväisiltä. Tää on siitäKIN niin mukava laji, että tässä saa ja oikeastaan PITÄÄ innostaa ja kannustaa koiraa koko ajan! Ihan niin paljon kuin vain jaksaa.;)

Maahan-kyltillä.
Olikin kiva päästä pitkästä aikaa tekemään jo jotakin, on ollut niin kurjat ja märät kelit että ei olla ulkona treenattu vähän aikaan yhtään mitään ja lenkitkin on aika nopeita pyrähdyksiä, kun metsässäkin on niin märkää.
Lauantaina sitten jatketaan samassa paikassa agilityn merkeissä.

2 kommenttia:

  1. Missä Malminkartanon sisähallissa treenaatte? Vaikuttaa huomattavasti ATD:n hallia lämpimämmältä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, mitenhän tuon selittäisi..:D Se on siis tuon Taitoa Tassuihin-koirakoulun omat tilat, ensin on tollanen pienempi ja kaposempi tila just tokoa tai ongelmakoirien kouluttamista varten. Sitten sisemmällä on vielä isompi halli just agilitya varten ja ne on tosiaan ihan sisätiloja, eli tosi lämpimiä ovat. Molemmissa on tekonurmet niin tosi hyvin pärjää sisäkengillä ja agilityssä tulee niin kuuma että T-paidallakin pärjää! Eli tosi lämpimät ja siistit tilat on, suosittelen! :) Tarkka osoite paikalle taitaa olla Vellikellontie 3.

      Poista