sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Keravan mätsärit

Tänään koitti Match Show täällä Keravalla ja tämä päivä olikin meille sitten se kenraaliharjoitus ennen ensi kuun Kouvolan virallista näyttelyä, koska en usko että mihinkään mätsäreihin suunnataan ennen sitä. Olisin halunnut Eetunkin tuonne mukaan ottaa harjoittelemaan, mutta se on tällä hetkellä mökillä nautiskelemassa. Edustettiin siis jälleen kerran Kodan kanssa. Kisapaikka sijaitsi vanhan lukioni hiekkakentällä, joten paikka oli hyvin, HYVIN tuttu ja nostalginen.
Tämä mätsäri oli paljon enemmän minun mieleeni kuin ne Helsingin. Osaanottajia oli PALJON vähemmän ja tunnelma oli muutenkin rennompi. Huomasin olevani itsekin paljon rennompi kuin viimeksi ja nyt kun oli jo vähän kokemusta niin oli paljon varmempi olo muutenkin. Päivä oli todella, TODELLA kuuma; +27 astetta pilvettömältä taivaalta porottavan auringon alla. Sen takia vähän epäilin että ei tulisi kovin hyvä päivä, Koda kun ei ole todellakaan parhaimmillaan hellesäillä. Mutta se olikin ihan intoa ja energiaa täynnä, olisi pitänyt päästä leikkimään jokaisen kanssa ja piipausta tuli koko ajan ja tämä meno jatkui koko päivän.

Parikehässä meillä oli vastassa todella nätti ruskea labbis. Meidän kehäsuorittaminen kääntyi ihan päälaelleen Helsingin mätsäriin nähden; tällä kertaa Koda seisoi todella hyvin ja varmasti eikä tarjonnut istumista ollenkaan, mutta juoksu-osuus menikin sitten vähän huonommin. Hellettä piisasi mutta niin piisasi vauhtiakin, askellaji pysyi ravina mutta hirveä kiire ja veto oli päällä eikä juoksusta tullut rentoa ja ilmavaa niinkuin viimeksi. Tuomarin oli vaikea tehdä päätös, kun koirat olivat niin samantyyppiset ja molemmat esiintyivät hyvin ja reippaasti. Punainen nauha napsahti kuitenkin labbikselle, kun se oli vielä hivenen aktiivisempi ja energisempi.

No ei siinä mitään, sinisten kehään sitten mentiin. Koda jaksoi sielläkin seistä kauniisti ja kuuliaisesti, vaikka aluksi meinasi mennä leikiksi meidän vieressä iloinneen bullterrierin kanssa. Juoksukin meni jo paljon paremmin. Tuomarit pitivät palaveria ja kuulin kun toinen kuiskasi toiselle "Novascotiannoutaja on esiintynyt todella hyvin!" Sitten alkoikin ruusukkeiden jako ja kun kolme oli jo mennyt ja punainen ruusuke oli vielä jäljellä niin olin jo että apua..mutta sieltä tuli tuomari meidän luokse ja sinisten ykkösiä siis oltiin! Punainen ruusuke kaulaan ja BIS-kehää odottelemaan, napattiin Kodalle myös hieno herkkuluu tuotepalkinnoista siinä samalla.
Sinisten kehässä meidän kanssa ollut bullin omistaja (bullterrieri oli muistaakseni sinisten kolmas) tuli siihen vielä sitten mukavasti meitä onnittelemaan ja juttelemaan ja juteltiinkin jonkin aikaa siinä. Sen lisäksi saatiin kaverit japaninpystykorvasta omistajineen sekä Eetu-dalmiatialaisesta. Kyllä koiraihmiset on vaan niin mukavia ja paljon avoimempia kuin "normaalit" tallaajat.:)


Aurinko oli yhä vaan kuumempi kun BIS-kehä koitti. Tuomarikin sanoi että kyllä kuumuus näkyy jo koirista ja vähän omistajistakin. Silti meidän punaturkki jaksoi vielä seistä kivasti, mutta juoksu-osuudella oli hiekassa jo niin paljon jänniä hajuja että juostiin nenä maassa ja veto päällä taas. Lopputulokseksi meille tuli siis tänään BIS6 mutta hirveän tyytyväinen olen!! BIS-koira oli ylisuloinen ja pippurinen pieni sheltti ja sen menoa olikin ilo katsella kehässä.


Taustalla rakas vanha lukio.

Se on nyt todistettu että Kodakin jaksaa helteessä jos sattuu vaan tällainen hyvä päivä.:) Sen lisäksi olen tyytyväinen itseeni, että nyt löysin sen rentouden ja hauskuuden tästä hommasta, että ei tää oikeesti niin vakavaa ole! Kyllä varmasti jonkun paniikin poikasen vielä itselleni kehitän ennen Kouvolan näyttelyä mutta kyllä tästä on nyt todella kiva lähteä sinne.:) Nyt on "palkintotili" auki ja minulla alkaa jo olemaan jonkinlainen käsitys siitä miten Koda kehässä käyttäytyy ja mitä sille voin tehdä että saan sen menemään hyvin.
Palkintoluu on syöty ja kaluttu jo ja jaloissa makaa väsynyt ja kaikkensa antanut tolleripoika ja itse lähden tästä vielä hakemaan after sunia kun iholla vieläkin pikkusen kuumottaa toi aurinko! Että tällaista meillä tällä kertaa.:)
Mukaan lähti ruusuke, pysti ja RUOKAA.
Mä olin tosi hieno enkö ollukin?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti