perjantai 5. heinäkuuta 2013

.

Eetun tulevaa luonnetestiä tässä kovasti odotellaan, se koittaakin jo ylihuomenna huhhuh! Eetu onkin saanut valmistautua tulevaan koitokseen koko viikon mökillä, kun me taas Kodan kanssa puolestaan ollaan jääty kaupunkiin. Ja hyvää pieni ero on varmasti tehnyt kummallekin koiralle, Koda ainakin on selvästi taas oma rauhallinen itsensä. Eetun levottomuus ja hössötys jotenkin tarttuu siihen aina, vaikka muuten Koda on itse tyyneys.
Ollaankin Kodan kanssa nyt pystytty treenaamaan paljon paremmin, ollaan joka päivä treenattu milloin mitäkin; näyttelyhommia, agilitya ja varsinkin noutamista. Ollaan pidetty ihan lyhyitä, mutta intensiivisiä treenejä joka päivä. Ihan vain 10-20 minuuttia kerrallaan. Osittain näiden helteiden takia ja osittain myös siksi, että kun treenit on sujuneet ihan mukavasti niin on hyväkin lopettaa hyvään suoritukseen kuin jankata samaa asiaa tuntitolkulla. Se ei etenkään toimi tollerin kanssa, joka kyllästyy helposti ja jota onkin sitten vaikeampi motivoida hommiin uudestaan jos ei keksi jotain uutta lähestymistapaa. Mutta kaiken kaikkiaan tosi hyvin on mennyt, ei voi kuin ihailla miten mahtavasti 9-kuinen koira jaksaakaan keskittyä helteestä huolimatta!

Tässä kun on Kodaa valmistelemassa näyttelyitä varten ja sen kanssa on muutenkin suuria suunnitelmia tulevaisuudessa, niin on jotenkin tosi kiva että tulee tehtyä Eetun kanssa edes jotain ja että sekin saa sentään jotain uusia kokemuksia sen luonnetestin muodossa. Eetun alkuperäistä rekisteritodistusta ja rokotuskorttia etsiessäni törmäsin pihisten vuoden 2010 Open Shown arvosteluun, jonka Eetu sai ollessaan puolivuotias:
            "Erittäin lupaava, joskin turhan tuhdissa kunnossa esitetty. Erittäin hyvä pään profiili. Tiukka profiili, lähes tasapurenta, vielä kuitenkin leikkaava. Hyvä kuono ja kallo-osa. Hyvät silmät. Hyvä kaula ja ylä-linja. Hyvin asettuneet korvat. Hyvä häntä. Ikäisekseen erittäin hyvin kehittynyt syvä rintakehä. Hyvät kulmaukset. Liikkuu hyvin, joskin leveästi edestä. Ystävällinen."

Tämä sai minut ajattelemaan, että ehkä pitäisi Eetunkin kanssa kokeilla tätä hommaa vielä uudestaan nyt 3,5 vuoden iässä. Mutta tämän vuoden Open Show on Loimaalla eikä oikein innostaisi ajella 2,5 tuntia suuntaansa, harmi sinänsä. Enkä kyllä ole jätkän kanssa kertaakaan kehäkäyttäytymistä treenannut tuon jälkeen. Mutta saa nähdä, ehkä vielä joku päivä. Katotaan nyt mitä tuo luonnetesti tuo tullessaan, tiedän kyllä Eetun olevan levoton ja jopa melko nössö enkä odota kovin korkeita pisteitä mutta kivaa tekemistä se silti on koiran kanssa ja tietääpähän suurin piirtein mitä sitten parin vuoden päästä on luvassa Kodan kanssa kun senkin aion testauttaa myös.

Eetu muuten tosiaan pääsi koristamaan tätä mainosta:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti