sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Hiihtoloma-hommia

Täällä etelässä on vietetty tällä viikolla hiihtolomaa. Ja melko surkean talven jälkeen juuri sopivasti sattuikin ihan huippukelit tälle viikolle ja varsinkin viikonlopulle! Muu perhe suuntasi Savoon hiihtelemään, mutta me jäätiin Kodan kanssa ihan vaan kaupunkiin ottamaan iisisti.

Rallytokosta ollaan oltu tällä viikolla tauolla, mutta muuten ollaan lenkkeilty todella ahkerasti sekä pidetty kahdet noutotreenit. Alkuviikosta treenattiin pitkästä aikaa kaverini Sarin ja Rocky-flätin kanssa. Reenattiin pelkillä dameilla, mutta ei sekään ole ihan helppo homma koiralle niitä etsiä umpihangesta. Alkuun tehtiin molemmille vain perus markkeerausta että saatiin poikia vähän hereille. Kodalla on edelleen hieman hankaluuksia kakkosmarkkeerauksien kanssa, siihen pitäisi jotain kikkoja alkaa pian keksiä. Sillä menee homma niin pian pelkäksi hauksi siinä.

Sitten laitettiin dameja jonoon lumelle ja koirien oli tarkoituksena hakea dami kerrallaan, ilman että vaihtaa damia vaikka näkeekin muut damit ja kuinka tekisi niitäkin mieli. Ensimmäisellä damilla piti äänellä muistuttaa, että ehei mennä seuraavalle ennen kuin ensimmäinen on palautettu ja muut tulivatkin sitten kivasti järjestyksessä. Kodan annoin hakea 4/5 damia, kun meni sen verran hyvin että oli parempi lopettaa siihen. Lopuksi vielä tehtiin kahdeksan damin hakuruutu, josta Koda ja Rocky vuorotellen dameja hakivat, neljä damia per kuono. Tosi hyvää malttireeniä molemmille siinä. Kodassa on puutteensa, mutta on se niin mahtava kun se on aivan hiirenhiljaa. Ei edes pienen pientä piippausta eikä tollerihuutoa, kumpaakaan se ei ole harrastanut koskaan eikä ole mitään rauhoittumisia tarvinnut koskaan harjoitella ennen reenejä.


Sen lisäksi ollaan melkein joka päivä ihan ajan kanssa käyty umpihankipellolla rämpimässä tai pururadalla tekemässä ylämäkireeniä. Onneksi on icebugit, ei muuten tulisi talvella liikkumisesta mitään!
Eilen olikin sittenjuuri varmasti yksi talven kauneimmista päivistä. Ja juuri sopivasti oltiin sovittu Sannan kanssa tollo-hoffitreffit! Meillä ei ollut kiire minnekään, rämmittiin pellot ympäri ja päätettiin tehdä toinenkin kierros. No sitten me vähän löydettiinkin metsäpolkuja joilla ei oltu käyty koskaan aiemmin ja ennen kuin huomattiinkaan, oltiin rämmitty pellolla ja metsässä 2,5 tuntia. 8km lenkki syvässä lumessa tekee tehtävänsä niin koiralle kuin emännällekin.:) Koirat vielä juoksivat varmasti tuplasti tuon matkan kun piti ravata edes takaisin ja joka suuntaan.

Iso kettu ja pikku kettu.

Näin käy kun yhdistää tollerin ja hoffin..
Upea auringonpaiste ja kimmeltävät kinokset olivat oiva syy ulkoiluttaa pitkästä aikaa myös kameroita, alla olevat kuvat ovatkin sitten Sannan käsialaa.:)

Voi jestas tota turkkia kun sitä riittää!Upea ukko.<3
Tänään pidettiinkin sitten omin päin pupupäivä. Sulatin pakkasesta kanin ja sen lisäksi pakkasin mukaan myös kaninnahkadamin. Tehtiin pupulla muutama perus nouto, sekä pari lyhyttä jälkeä. Ja voi että pupu on niin jees! Koda pinkaisee hirveällä vauhdilla ja palauttaa pupun itsevarmasti ja iloisesti rallatellen. Ilo katsella, kun toinen on niin mielissään ja kuvittelee varmaan olevansa hurjempikin saalistaja.

Hieno pieni kettu!
Sitten tein todella pienen pupuhakuruudun, jonne siis vein sekä kaninnahkadamin, että oikean pupun. Koda löysi ensimmäisenä damin ja nappasikin sen suuhunsa. Heti sen jälkeen se sai vainun oikeasta pupusta, tiputti damin ja kävi hakemassa aidon ja toi sen. Damia ei hakenut ollenkaan enää sen jälkeen, ei se vaan kelvannut. No, ollaan vissiin jotain tehty oikein ja saatu pieni lamppu syttymään tollon päässä, kun nyt aina ennen niin ihanan kanidamin sijaan kelpaa enää vain se ehta ja aito tavara.:) Mieluummin siis näin päin! Ehkä lahjoitetaan kanidami sitten pennuille käyttöön, kun toi iskä ei sitä näköjään enää huoli.:)

Lopuksi vielä otettiin vähän perus pitoharjoituksia.Pätevä pieni.<3
Nyt kun saataisiin noista linnuistakin yhtä kiva juttu. Ensi viikolla ajattelin näyttää taas vaakkua. Riistaa kerran viikossa, sellaisen suunnitelmanhan tässä taannoin tein ja siinä yritetään pysyä. Lapsenkengissä isoja askelia.:)
Myös iki-ihanaa sorsadamia on pitänyt toki käydä heittelemässä pellolla.
Taitaakin nyt maaliskuussa olla aika taas varata hieronta-aika Kodalle. Sen verran aktiivisia ollaan tuon rallytokon kanssa oltu sekä varsinkin näiden umpihankilenkkien ja reenien jälkeen voisi tehdä hyvää jälleen avata paikkoja kevättä varten.

Saatiin eilen myös Maijalta päivitetty kuva Hymystä. Nyt on alkanut Hymyn vatsalinja jo selvästi laskeutua, vaikka vasta tasan puolessa välissä ollaan. Neito kun on normaalisti vaan niin siro, niin heti huomaa että on sitä masua tullut jo.:)

34 tiineysvuorokautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti