sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Rally-fiiliksiä

No niin. Lupailinkin jo tuossa vähän aiemmassa postauksessa juttua meidän rallytoko-treeneistä. Ja tässä sitä sitten tulee!
Meillä alkoi Kodan kanssa tosiaan tuossa heti loppiaisen jälkeen AVO/VOI-tasoinen rallytokokurssi, joka on toistaiseksi jatkuva. Meillä on koossa kuuden koiran ryhmä ja ensimmäistä kertaa kaikki ryhmäläiset ovat uroksia. Toistaiseksi silti kaikki on mennyt hyvin poikien kesken.:) Ja ei että on tuntunut hyvältä olla jälleen ns valvovan silmän alla treeneissä. Siis että meillä on kurssia vetävä opettaja ja tosi hyvä sellainen onkin! En edes muista milloin viimeksi ollaan oltu ohjatulla kurssilla, ollaan jo niin kauan treenattu omin päin. Kodahan osaa, jopa sellaisia juttuja mitä en edes itse ole tajunnut, mutta tää kurssi on niin hyvä ennen kaikkea oman ohjaamisen kannalta!

Joko tehdään??
Meillä on nyt takana neljä treenikertaa. Kolmet treenit porukan kesken ja yhdet omatoimiset jotka saatiin pitää korvaavana treeninä ihan omin päin hallilla.
Ensimmäinen treenitunti aloitettiin jumpalla. Opettaja oli tehnyt temppuradan, jossa kaikki kävivät vuorotellen yhdellä pisteellä. Oliko noita pisteitä nyt viisi vai kuusi. Kaikkien tarkoituksena oli kuitenkin ennen kaikkea takapään jumppaaminen ja muistuttaa koiraa tosiaan ottamaan se takapääkin käyttöön. Oli mm. tasapainottelua alustalla, ympyrän kiertämistä, pujottelua ja ison auton renkaan päällä sekä läpi tasapainottelua. Varsinkin Kodalle tosi hyödyllisiä juttuja, kun sen takapää ei tosiaan mikään maailman taipuvin ole. Mutta ilmeisesti pitkä tauko sekä tauolla tehdyt hieronnat ovat kyllä auttaneet ja paljon! Sillä Koda tuntui notkistuneet silmissä ja jestas miten se taipuikin ja käytti takajalkojaan. Opettajaltakin tuli useaan otteeseen kehuja takapään käytöstä.
Sen lisäksi tällä "jumppatunnilla" tehtiin vielä ihan vain muutaman kyltin mittaisia "miniratoja", joissa keskityttiin käännöksiin ja perusasentoihin ja koiran suoruuteen. Tämä kerta kyllä viimeistään avasi silmäni huomaamaan, kuinka taitava koira mulla onkaan ja kuinka hyvä tekniikka sillä oikeasti on. Varsinkin tuota tekniikka puolta opettajakin on Kodalla kehunut lähes joka tunti. Erittäin kivaa kuultavaa.:)

Toinen tunti pidettiinkin sitten tosiaan omatoimisesti treenihallilla. Mukaan meille lähti Kodan uusi tuleva kisaohjaaja, Tiia.:) Facebookissa vähän aikaa etsiskelin Kodalle uutta ohjaajaa, vaikka on mielessä käynyt itsekin kokeeseen sen kanssa mennä, kun treenit ovat menneet niin hyvin. Kisakynnys on siis itsestäni pelkästään kiinni, koiraan kyllä luotan kuin kallioon. Mutta Tiia kuitenkin löytyi ja ilmoittautui vapaaehtoiseksi ohjaajaksi. Tiialla itsellään on VOI-tasoinen villakoira ja Tiia itse ohjaa rally-tokoryhmää joten tosi osaavan kuskin jäbä itselleen sai.:) Kaiken kukkuraksi Tiia on jo pidemmän aikaa harkinnut tolleria seuraavaksi koirakseen, joten tässäpä on oiva tilaisuus rotuun lähemmin tutustua. Jo ensimmäisen kerran jälkeen Tiia ihastui Kodan motivaatioon ja iloisuuteen. Tämä ensimmäinen kerta menikin lähinnä siinä, kun kaksikko tutustui toisiinsa, tehden pidempää rataa sekä yksittäisiä liikkeitä harjoitellen. Ja hyvältähän se meno näytti jo heti alusta pitäen, Kodalla oli tosi kivaa ja varsinkin sen kontakti oli ja on ihan super.<3 Ihanaa katseltavaa.:) Tässä video (joka toivottavasti toimii!) kun kaksikko harjoitteli houkutusta.

Jos kyseinen video ei toimi, sen voi myös nähdä Instagramista, täältä:

Kolmannella kerralla ohjasin taas itse. Tällä kertaa olikin vuorossa sitten kunnon ratatreeniä. Olen kyllä hirveästi tykännyt juurikin tästä, että meillä on sekä tekniikka-, että ratatreeniä vaihtelevasti! Joskus hinkataan vaan perusasioita (koska siitä kaikki lähtee!) ja sitten mennään jo aika kokeenomaisesti pitkiä ratoja. Tykkään!
Tosiaan tällä kolmannella kerralla tehtiin kolme erilaista pitkää rataa. Aloitettiin alo-luokan radasta, jossa radalla oli siis pelkätään alokkaan tehtäviä. Sen jälkeen korotettiin ja tehtiin avoimen luokan tehtäviä. Sen jälkeen korotettiin vielä kerran ja laitettiin voittaja-luokan kyltit esille. Herranjumala, enhän minä ole niitä koskaan edes vilkaissut saati yhtäkään kylttiä Kodan kanssa treenannut, kun mulla on ollut vähän sellainen "taso kerrallaan"-meininki.:D Meidän voittaja-luokan radasta ei tällä kertaa siis oikein mitään jälkipolville kerrottavaa jäänyt, mutta aloitetaan se oikealtakin ohjaaminen tässä kuitenkin pikkuhiljaa!

Neljännellä tunnilla, joka olikin tämän viikon torstaina, Tiia oli sitten jälleen mukana Kodaa ohjaamassa. Alkuviikosta tapahtuneiden treffiensä johdosta Kodalla oli hieman testosteronit koholla ja ensimmäistä kertaa vähän urahteli treenikavereille, mutta kun hommiin päästiin niin eipä niitä sitten enää edes huomattu. Annetaan noille hormoneille nyt tämän kerran anteeksi.:)
Tälläkin kertaa oli vuorossa ratatreeniä. Halliin oli tehty yksi pitkä rata, jota tehtiin kuitenkin 3-4 kyltin pienissä pätkissä.
Tässä pari videota Kodan ja Tiian treeneistä:


^ Liikkeestä maahan (joka on sähäkkä) jonka jälkeen istu-käännös vasempaan-istu. Kodalla tosi hyvä käännös ja takapään käyttö, hieman lisää vaan yhdenaikaisuutta tähän niin hyvä tulee! Avo-luokassa kun ohjaajan täytyy kääntyä paikoillaan ja tismalleen yhtäaikaa koiran kanssa.
Video instassa:
https://www.instagram.com/p/BBF6hYINqfk/?taken-by=whysosiirious


^ Edestakaisin pujottelu juosten. Hyvä esimerkki siitä, että tässähän koiran ei tarvitse juosta vaan ohjaajan ja näin se juuri pitääkin tehdä kun on isompi koira kyseessä. Toi Kodan kontakti on kyllä jotain niin.<3
Video Instagramissa jossei se täällä toimi:
https://www.instagram.com/p/BBF7oMjtqSA/?taken-by=whysosiirious

Näissä lyhyissä pätkissä tärkeintä oli oikea-aikainen palkkaus sekä sitten nimenomaan palkkaamattomuus. Eli palkka vasta lopussa. Lopuksi tehtiin vielä koko rata putkeen, radalla saattoi olla parhaillaan kolmekin koiraa yhtä aikaa menossa mutta hyvin meni kaikilla.:) Toi kokonainen rata on myös videolla, mutta taisi olla niin pitkä ettei sitä saanut harmillisesti tänne ladattua.
Tosi tyytyväinen olen tän kaksikon yhteistyöhön! Kyllä nuo kaksi kehtaa kokeisiin lähettää.:) Helmikuu tulee vähän liian pian, mutta maaliskuulle ollaan Porvoon kisoja jo katottu sillä silmällä että sinne lähtis koeilmo menemään. Avo-luokkaan on onneksi helpompi mahtua mukaan kuin alokkaaseen.

Seuraavien kolmen viikon reenien pointit ovat myös selvillä. Alkavan viikon treeneissä tehdään pelkästään alokas-luokan tehtäviä ja liikkeitä, ei siis oteta mitään muita kylttejä siihen. Sitä seuraavalla viikolla tehdään pelkästään avointa luokkaa ja kolmannella sitten voittaja-luokan kylttejä. Ja ymmärsin niin, että näitä tullaan tekemään juuri koemaisesti, että ilman palkkaa radalla ja palkka vasta lopussa koiralle. Haastavaa, mutta myös tosi hyödyllistä treeniä sekin! Itse ohjaan tuon alokastunnin, Tiia tulee sitten taas puikkoihin avo ja voi-tunnille.

Tosi hyvällä fiiliksellä mennään eteen päin kevättä kohti! Näihin rally-tunnelmiin tällä kertaa.:)

Huonoista keleistä johtuen ollaan kotona reenattu dameilla. Sorsadami on ihan paras!

4 kommenttia:

 1. Kuvista päätellen teidän reenit on koirakeitaalla? 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sieltäpä sieltä! Suosituksia niiden rallytoko-tunneista saatiin ja ihan syystä, tosi tyytyväinen olen! :) Mutta voi hemmetti, näkyykö tai toimiiko nuo videot ollenkaan? :/ Se latasi ne kyllä ihan normaalisti tohon tekstiin kun sitä kirjotin ja Firefoxilla ne näkyy mytta Chromella ei. Ne näkyy ja toimii myös jos puhelimella tätä katon. Voi hemmetti näiden videoiden kanssa!

   Poista
  2. Ite oon siellä joka sunnuntai tokotunnilla nii heti tunnisti paikan. :D Kyl videot tosissaan puhelimella näkyi kun kattelin, mut nyt kun pääsin koneelle niin pelkkää tyhjää näyttää niiden kohdalla. Chrome siis käytössä mullakin

   Poista
  3. Hei joo nyt kun muistelen niin olihan meillä joskus puhetta että just Koirakeitaalla käytte! :) Meillä tosiaan on treenit torstaisin. Oon ennen ladannu videot ensin Youtubeen ja sit tänne mutta on siinäkin vähän hommaa..aattelin että ne toimis kun ne ei edes mitään pitkiä videoita ole. Väärässä olin hohhoijaa.:D No laitoin linkit Instagramiin missä ne kaikki on ja siellä toimii!

   Poista