sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Polskintaa ja tokoa

Torstai aamupäivästä käytiin taas Onnenkoirassa uimassa Koda-Eetu-Didi - kolmikon kera. Tällä kertaa tosiaan uitatettiin koiria kokonaisen tunnin verran normin puolentunnin sijaan. Välillä käytettiin koiria ulkona pissitauolla ja palattiin altaaseen. Kaikki kolme jaksoivat polskutella tosi hyvin koko tunnin, Kodallakin meno vain parani mitä pidemmälle mentiin. On tuo ero vaan niin huima, ai että! Välillä on niin vaikea uskoa samaksi koiraksi.:) Tuo pesu- ja kuivausosuus on edelleen niin nöyryyttäviä juttuja, mutta allasosastolla on nykyisin niin kivaa että! Jäbä hyppii niin sulavasti veteen ja noutaa niin hyvin vedestä, tehtiin pari veteen lähetystäkin tällä kertaa. Hennan kanssa naurettiinkin, että on se harmi ettei varmasti saada lupaa ottaa lokkeja altaaseen reeniä varten.:D Mutta tätä menoa kyllä kesällä yritetään noutaa lokkia/sorsaa vedestä.

Siinä se Team Saukko polskuttaa.:)
Jiihaa!
Muruset.
Uhrautuvalle kuvaajalle eli Hennalle taas suurkiitos kuvista ja seurasta! :)

Tänään suunnattiin sitten taas tokoilemaan, vuorossa oli kurssin toinen tunti. Ja kyllä sai punaturkin työskentelystä olla ylpeä tälläkin kertaa. Tunti on pitkä aika ja meillä oli monta eri tehtävää, joten luonnollisesti mukaan mahtuu niin hyviä, kuin ei niin hyviä toistoja, mutta kokonaisuudessaan tosi tyytyväinen olin tähänkin treenikertaan.
Tämän päivän teemana oli sivutyöskentely, sekä liikkeestä maahanmeno ja seisominen. Alussa heräteltiin koiria todella yksinkertaisella, mutta toimivalla tehtävällä jossa koira jätettiin perusasennossa istumaan, makaamaan sekä seisomaan ja koiran piti siis olla paikoillaan ja sietää ohjaajan liikkumista koiran ympärillä ja takana sekä odottaa perusasento-käskyä kun ohjaaja palasi koiran sivulle. Tää oli Kodalle kyllä helppo nakki, seisomisessa sais vaan olla vähän ryhdikkäämpi ja pää sillä vähän pyöri, mutta muuten meni tosi hyvin. Koda keskittyi ja otti hienosti kontaktia, vaikka ympärillä oli taas pari melko rajusti räksyttävää ja pyörivää koiraa. Näitä tehtäviä reenailtiin jonkun aikaa, jonka aikana opettaja tarkkaili meitä kaikkia vuorollaan ja Kodan kohdalla sanoi olevansa todella tyytyväinen jäbän tämän päivän toimintaan. Kyseinen tehtävänanto oli Kodalle selkeästi tuttu ja se oli hyvin kuulolla ja rauhallinen. Harmi vaan, että juuri kyseisenä hetkenä Koda päätti yrittää lähteä uhittelemaan vieressä tehneelle aussi-urokselle, mutta nojoo...
Tunnin puolessa välissä suoritettiin taas paikkamakuu. Koda jäi taas hyvin paikoilleen ja tänään seisoinkin kauempana kuin viimeksi, koska viikko sitten paikkamakuu meni meillä hyvin. Minuuttiin asti meni hyvin, sitten pari koiraa kävi levottomaksi jolloin niiden omistajat lähtivät niitä palkkaamaan ja rauhoittelemaan. Koda sitten siitä hämmentyi jotenkin, kun nämä ihmiset palasivat paikkamakuu rivistöön, että nousi istumaan. Ei lähtenyt kuitenkaan liikkeelle, joten kävin käskemässä takaisin maahan, jossa sitten pysyttiin ajan täyttymiseen asti. Silti ärsytti, kun jäbä oli muutenkin tässä levottomampi kuin viikko sitten, pää pyöri ja häntää viskoi, tosin oli siinä yksi rauhallinenkin hetki jolloin jäbä laski päänsäkin maahan. Mutta ihme juttu, ettei se nyt häiriintynyt muista koirista, vaan noista ihmisistä ympärillä..hmm.
Sen jälkeen suoritettiin kukin vuorollaan liikkeestä maahanmeno. Liike, josta Koda on saanut kokeessa täyden kympin. Ei se tänäänkään nyt varsinaisesti huonosti mennyt, mutta ekalla kerralla ei meinannut maahan ennenku itse pikkuisen niiasin ja näytin sormella maata. Siinä vaiheessa opettaja sanoi, että yritäpä palkata pallolla, kun se näyttää siitä syttyvän todenteolla. (tähän asti olin käyttänyt namipalkkaa ja välillä leikittänyt pallolla jotta into säilyisi) No, kokeiltiin toistamiseen jolloin maahanmeno onnistui niin kuin pitääkin, ja palkkasin pallolla sitten taaksepäin. Opettaja ehdotti että pitäisin tässä nyt pallopalkkaa, kun vaikka liike muuten hyvin meneekin, niin reaktion pitäisi olla paljon nopeampi ja napakampi, kun se nyt käy makuulle pienellä viiveellä.
Sen lisäksi opettaja huomautti, että teen kädellä aina pienen läpsyn reiteeni kun pyydän Kodaa sivulle, Mä tiedän tämän itsekin, mutta siitä on niin vaikea päästä eroon, aargh! Koda yleensä tarvitsee joko tuon pienen läpsyn tai kaksi sivu-käskyä palatakseen perusasentoon. Liikkeen alussa tämä ei siis ole ongelma, vaan kesken liikkeen kun lopussa pitäisi tosiaan palata tuohon perusasentoon, eikä kumpikaan näistä tavoista ole hyvä juttu. Vaikka sivu-käsky Kodalle muuten ehdoton onkin, niin pitäisi saada sitäkin hieman innokkaammaksi tuossa liikkeen aikana.
Sen jälkeen otettiin liikkeestä seisominen, joka yleensä menee hyvin sekin. Tänään ekalla toistolla Koda kyllä pysähtyi, mutta sitä ennen kerkesi hiippailla perässäni viisi askelta, johon opettaja kommentoi että tuosta tulisi kokeessa jo nolla. Pikkasen sama homma siis, eli pienellä viiveellä tulee. Tähänkin opettaja ehdotti pallopalkkaa. Tehtiin siis niin, että piilotin pallon oikean kainalon alle, lähdettiin liikkeelle, sanoin käskyn ja samaan aikaan pudotin pallon. Koda pysähtyi kuin seinään, katse tiukasti pallossa mutta ei hievahtanutkaan. Vasta vapautuksella sai ottaa pallon. Opettaja alkoi nauraa ja sanoi että ei ole kyllä koskaan nähnyt noin pallohullua ja pallolla työtä tekevää koiraa ja pyysi meitä toistamaan liikkeen samalla tavalla ja käski koko ryhmää katsomaan meidän suoritusta. Jälleen kerran Koda pysähtyi samantien, joten musta tuntuu että aletaan kumpaakin liikkettä tästälähin reenaamaan tällä tavalla.:)
Lopussa vielä tehtiin meidän viime viikon kotiläksyä, eli noita ennakoivia liikkeitä pysähdyksessä. Opettaja sanoi tunnin päätteeksi olevansa tosi tyytyväinen koko ryhmän työskentelyyn tällä tunnilla vaikka paljon asiaa tulikin. Ensi viikolla sitten ainakin noudetaan kapulaa, sen PITÄISI olla piece of cake mutta eihän sitä koskaan tiiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti