sunnuntai 18. toukokuuta 2014

BH:ta ja tolloilua

Viikko sitten lauantaina startattiin tosiaan tuo BH-kokeeseen tähtäävä kurssi. Meillä on sama opettaja kuin parilla viime kesäisellä kurssilla, joten helppo oli aloittaa tutussa opissa. Meillä oli jo silloin puhetta BH-kurssista, mutta ei se olisi missään nimessä vielä viime kesänä ollut mahdollista 10-kuisen riiviön kanssa.:) Mutta nyt aika tuntuu oikealta, vaikka hommia saa tuon jätkän kanssa kyllä tehdä! On nimittäin sellainen uhmaikä menossa ja tytöt mielessä ja koulutus pielessä, tai ainakin siltä välillä tuntuu. Se on ihan päiväkohtaista jäbän kanssa tällä hetkellä.
No, ei tosiaan aloitettu ihan hirveän tosissaan vielä viikko sitten. Käytiin ensinnäkin BH-kaaviota läpi, lähinnä suullisesti, ja keskusteltiin koiran heikkouksista ja vahvuuksista. En Kodan kanssa ressaa kaupunkiosuutta ollenkaan, se on niin citykoira, mutta juurikin tuo tottelevaisuus-osuus jännittää! Hyvänä päivänä se saattaisi mennä sen tältä istumalta läpi, toisena taas ei olisi korvia luultavasti ollenkaan. Koira siis kyllä oikeasti osaa ihan jokaikisen asian mitä tuossakin kokeessa vaaditaan ja luotan siihen, kyse on lähinnä siitä että luottaisin myös itseeni ohjaajana, joten tuon kurssin käyminen on lähinnä sitä varten että oppisin nyt vihdoinkin luottamaan itseeni ja sitä kautta parannettaisiin punaturkin ja minun yhteistyötä.
Me ollaan Kodan kanssa niin pitkään pidetty taukoa tokosta ja tehty siinä välissä lajeja joissa koiran ei tarvitse olla koko ajan kontaktissa (agilitya ja mejää lähinnä siis), joten jännitti kyllä miten noi perustottis-taidot sieltä löytyisi taas. Mutta löytyihän ne, ainakin aika ajoin. Lähdettiin tekemään BH-kaaviota niin, että Koda oli aluksi makuupaikalla, kun toinen koira suoritti seuraamisosuutta. Minun piti pari kertaa käydä käskemässä se takaisin maahan Kodan noustessa istumaan ja välillä kävin palkkaamassa myös. Kyllä se ihmeen hyvin meni ja välillä poju rentoutui niin että kävi ihan päätä myöten makoilemaan. Sitten vaihdettiin paikkoja ja lähdettiin työstämään taas seuraamista. Kyllä sekin sieltä taas löytyi, ei se koko matkaa minua katsonut mutta kuitenkin. Tehtiin tästä osuudesta myös nimenomaan kivaa tekemistä, eli vähän rallytokomaisesti kehuin ja palkkasin paljon. Otettiin myös pari luoksetuloa mitkä menivät hyvin, paitsi että Koda tuli lähes automaattisesti sivulle, kun PK-puolella luoksetulo tehdään eteen. No, pieni kauneusvirhe siis, pääasia että tulee luokse kuitenkin.


Torstaina saatiinkin sitten lisää treeniä kahden BH-kokeen jo suorittaneen hovawartin kera. Koda oli kyllä kuin ala-asteelainen kahteen lukiolaiseen verrattuna.:D Olihan niiden tekemistä ilo katsoa, mutta vaikea verrata kuitenkin kahta täysin erilaista rotua, joista toinen palkkautuu jo pelkästä tekemisestä ja toinen tekee vain jos palkka ja motivaatio on tarpeeksi hyvät.. No, erittäin hyvää häiriökoiratreeniä, vertaistukea ja hyviä vinkkejä Sannalta saatiin, treenataan ensi viikolla uudestaan tällä porukalla!

Tämän viikonlopun kurssikerta ei sitten mennytkään ihan nappiin. Kaikki tuntui jotenkin taas niin hirveän vaikealta. Koda kyllä periaatteessa oli ihan hyvin kuulolla, mutta.. reagointi oli jotenkin niin hidasta ja jäykkää. Pelkkä "maahan"-käskynkin toteutus kävi niin verkkaisesti. Kyllähän se toki ymmärsi mitä piti tehdä mutta aina jäi vaan miettimään pari sekuntia ja meni sitten maahan. Joten palattiin taas askel taaksepäin ja yritettiin vaan innostamalla saada nopeampia reaktioita käskysanoihin. Paikalla pysyminenkin oli tällä kertaa hankalaa; ei edes viereisellä kentällä pyörineet jalka-ja koripallo pelit häirinneet eivät kiljuvat ja pyöräilevät lapset tai autot vaan ne toiset KOIRAT. Niiden luokse piti päästä koko ja vielä kun kaikki kolme muuta olivat narttuja.. Joten joo-o, kuten jo sanottu, hyvin päiväkohtaista on tämä homma tällä hetkellä!

No, kun nyt viikolla oli tosiaan kahdet rankat BH-treenit niin nyt viikonloppuna ollaan vaan oltu ja nautittu auringosta! Tollokin on saanut olla vain tollo ja juosta ja jahdata frisbeetä minkä vaan on jaksanut.

Kellä frisbee, sillä onni!
Keksittiin myös oma laji; frisbee agility.
Letkee kesämies!
Ajelin viime viikolla Lahteen ja kävin hakemassa meille vähän riistaa, jota Päijät-Hämeen Noutajakoirayhdistys hommasi jäsenilleen. Tällä järjestöllä muuten homma kuin homma toimii! :) Ostin meille variksen sekä lokin ja sain siihen kaupanpäälle vielä hienon fasaanin, jota tänään käytiin vähän kokeilemassa. Oli todella kuuma, joten tehtiin vaan pari perusnoutoa, jonka jälkeen vedin vielä lyhyen jäljen fasaanilla. Oli ihan yhtä ihana juttu kuin jo edesmennyt fasaaninnahkadami!


Tästä se kesä voi nyt alkaa! Nauttikaa! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti