maanantai 16. joulukuuta 2013

Joukkotarkastus

Palattiin Kodan kanssa eilen illalla vielä muutamaksi päiväksi Jyväskylään ennen joululoman alkua.
Ja tänään tosiaan koitti tuo joukkoterveystarkastus, joka pidettiin täällä Jyväskylässä. Saatiin Niilon mammalta, Hennalta, kyyti paikanpäälle ja Henna auttoi muutenkin paljon, varsinkin pidättelemään rimpuilevaa punaturkkia sillä Koda ei tykännyt yhtään silmätippojen laittamisesta. Siinä onkin meillä jotain mitä treenata tulevaisuutta varten; sekä silmä- että korvatippojen laittamista ilman kumpaakin osapuolta tuskastuttavaa kamppailua.

Tilanne oli varsinkin itselleni melko jännittävä, sillä olin ensimmäistä kertaa koiran kanssa virallisissa tutkimuksissa. Kodaa tilanne lähinnä ihmetytti, mutta kun päästiin lääkärin käsiteltäväksi niin poju oli taas niin kiltti kuin se aina onkin, tutkimukset menivät ongelmitta ja olivat hetkessä tehty ja ohi.

Ja tulokset olivat hienoja; silmät OK, ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia sekä polvilumpiolux.med. 0/0 eli sekä silmät että polvet ovat pojulla terveet! :)
Piti luonnollisesti laittaa samantien Sarille viestiä iloisista uutisista.


Niilon tarkastus oli paria tuntia myöhemmin ja sitten sainkin Hennalta soiton, että Niilollakin oli mennyt todella hyvin, terveet silmät ja polvet löytyy sieltäkin. Henna oli jännittänyt miten Niilolla menisi isokokoisen mies eläinlääkärin kanssa, kun Niilolla on pientä epävarmuutta miehiä kohtaan mutta poju oli kuulemma ollut todella hienosti, hyvä näin! 

Loput PEVISA-tutkimukset eli viralliset lonkka-ja kyynärkuvat otetaan sitten joskus myöhemmin keväällä Kodan ollessa 1,5-vuotias, ei näillä niin kiire tässä kuitenkaan vielä ole. 
Olin muutenkin ajatellut, että tuo Helsinki Voittaja oli nyt ainakin toistaiseksi Kodan viimeinen näyttely junnuissa ja että nyt vaan kasvetaan ihan rauhassa tämä talvi ja katsotaan miltä keväällä näytetään. Henna meitä vähän houkutteli Kouvolaan näyttelyyn maaliskuussa, sen pidän nyt avoimena kuitenkin.:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti