sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Täytyy kyllä sanoa, että viimeaikaisten sadepäivien aikana on tullut niin hyvin noiden kahden koiran ja rodun erot. Tolleri ei ole tuulesta ja piiskaavasta sateesta moksiskaan vaan ihan päinvastoin; kaikissa lätäköissä hypitään ja leikitään ja kuravettä juodaan ja mitä mutaisempaa niin sitä hauskempaa vaan on! Sitten on tämä meidän pikku-prinssi joka kyllä rakastaa uimista ihan yli kaiken, mutta muuten kastuminen on ihan kamalaa ja tehdään kaikki mahdollinen jotta tassut ei kastu. Toisaalta ihan hyvä vaan niin, että toinen pysyy valkoisena kun toinen on pitänyt lähes joka kerta suihkun kautta sisälle kiikuttaa.

Meillä on ollut Kodan kanssa melko kiireinen viikonloppu. Eilen oli taas noutokurssin tunti, jolla tällä kertaa harjoiteltiin luoksetuloa ja kun se sujui niin sitten liitettiin vielä kapula siihen liikkeeseen mukaan. Meillä on tähän asti ollut Kodan kanssa dami, mutta Koda ei siitä oikein innostu eikä ole ottamassa sitä kovin mielellään suuhun. Kokeiltiin sitten kurssikaverimme, mäyräkoira Ressun puukapulaa ja ai että SE oli kiva! Siitähän poju vallan innostui, häntä heilui ja tarttui hanakasti kiinni heti ja liikkeisiin tuli oitis vauhtia. Eli nyt meidän pitää (ainakin hetkeksi) unohtaa dami ja käydä ostamassa oma puukapula, sillä täytyyhän tuon treenaamisen olla ennen kaikkea hauskaa. Kunhan koko liike on opittu niin sitten kokeillaan damia uudestaan.

Tänään oli sitten vuorossa yksityistunti näyttelyharjoituksia. Oltiin harjoiteltu sitä seisomista kotona ja opettajakin kehui että treenaus näkyi selvästi. Koda oli jo niin paljon varmempi eikä tarjonnut istumista enää ollenkaan! Saatiin se seisomaan kärsivällisesti paikallaan kokonainen minuutti. Se saattaa kuulostaa vähältä, mutta etenkin pennulle jonka on vielä vaikea keskittyä ja varsinkin paikalla olemiseen, se on jo hyvä saavutus. Harjoiteltiin myös edestä seisottamista, juoksemista otettiin paljon; sekä rinkiä että edes-takaisin juoksemista ja aloitettiin jo tuomarin käsittelyyn tottumista. Kaikki meni tosi hyvin, keskiviikkona on sitten taas toiset koirat mukana niin tulee häiriötekijöitä mukaan kuvioihin, mutta se on vaan tosi hyvä.
Huomenna onkin sitten taas agility-treenien vuoro, huhhuh.:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti