Cooper

LT JMVA LV JMVA EE JMVA BALT JMVA LTJV-18 Hedera's Forever Supreme
"Cooper"

s.21.3.2017
Novascotiannoutaja
uros
Isä: C.I.E DK MVA(N) EE MVA LT MVA LV MVA BALT MVA BY MVA TK1 RTK1 RTK2 Mäkiharjun Zupreme Surprise
Emä: Hedera's Absolutely Beautiful

PRA AB*
CEA A *
Lonkat A/A
Kyynärät 0/0
Silmät terveet
53cm, 25 kg
Cooper Koiranetissä
Cooper K9 datassa

Cooper 2v.

Vajaa 18kk.
Cooper vajaa 16kk, 53cm ja 24kg.

Cooper 10kk.

Cooper Kodanpoika muutti meille toukokuussa 2017. Tämä poika oli pitkän mietinnän ja harkinnan tulos. Mielessä oli toki jo pitkään ollut toisen koiran hankinta, mutta silti ei sitä päätöstä voinut kovin kevyesti ja helposti tehdä.
No, sitten kun päätös toisesta tollerista oli tehty niin totta kai alkoi mietintä että mistähän sen ottaisi. Samana keväänä kun oli tulossa monta todella mielenkiintoista yhdistelmää ja yhdestä paikasta olin sellaisen jo lähes satavarmasti ottamassa. 
Asioilla on silti joskus tapana muuttua ja tässäkin tapauksessa tuli sitten ne pari kuuluisaa muuttujaa. Kodalla oli alkutalvesta pari ihanaa tyttökaveria joista toisen, Lunan (Hedera's Absolutely Beautiful), kanssa herra lähes kirjaimellisesti kloonasi itsensä. Toiveissa kun oli tumma piirtopäinen poika ja tasan yksi sellainen nuorelle parille sitten tulikin. Ei sitä tarvinnut enää siinä kohtaa kauaa miettiä ja niin sitten pari kuukautta myöhemmin Cooper tuli taloon. Hyvä näin, kyllä tuo ajatus isästä ja pojasta samassa laumassa on vaan niin ihana ja liikuttava!
Cooper... mitenhän sitä lähtisi meidän junioria oikein kuvailemaan.
Poju peri isältään kauniin tummanpunaisen värin sekä prikulleen samanlaiset valkeat merkit, mutta siihen ne yhtäläisyydet taitavatkin jäädä. Poika on isänsä täydellinen vastakohta; kookas, korkearaajainen, sporttinen, ADHD rämäpää. C-mies tekee ensin ja ajattelee vasta jälkikäteen, jos silloinkaan. Coops on todella energinen ja aktiivinen ja tarvitseekin paljon tekemistä sekä aktiviteettia, tehden kaiken mihin ryhtyy aina täysillä ja intensiivisesti. On siis siinä mielessä tolleri isolla T:llä.  Juniori on myös hyvin impulsiivinen luonteeltaan, sekä todella vietikäs niin riistan kuin tyttökoirienkin suhteen.:D
Cooper on todella nokkela ja nopea oppimaan ja sillä on treenatessa Kodalle toivomaani moottoria vaikka muillekin jakaa. Juniori on vaan myös todella kovapäinen, ei anna mitään ilmaiseksi eikä juuri omaa Kodan miellyttämisenhalua. No, onneksi kakara on järjettömän ahne, joten se on helposti motivoitavissa ja herkkujen toivossa tekeekin kyllä mielellään ja jaksaa pitkään, kestäen myös hyvin toistoja.Kiihtyminen, piippailu ja äänenkäyttö muutenkin ovat sitten ne seikat, joissa meillä on tulevaisuudessa paaaaljon tekemistä. Tilanne on itsellenikin uusi, kun Koda on aina ollut maailman kärsivällisin ja hiljaisin reenikumppani. Cooperin kanssa tarvitsee paljon malttia ja huumorintajua, joten vaikka se välillä koville ottaakin niin uskon, että tämä koira tulee opettamaan minua omistajana sekä ohjaajana vielä paljon.
Riista kelpaa Cooperille hyvin ja oikein mukavasti ja spontaanisti varsinkin linnut nostetaan ja noudetaan. Coopsilla on luonnostaan ollut syvä ja pehmeä ote riistasta ja se korjaa otetta itse jos riista meinaa matkan aikana pudota. Poju on myös mielettömän tarkka nenänkäyttäjä ja ylisosiaalisesta luonteestaan huolimatta kykenee itsenäiseen työhön metsällä todella hyvin. Coops on todella sinnikäs eikä paljoa minulta apuja kysele. Katsotaan siis rauhassa, mitä tästä vielä tulee...

Mejäilemässä.


Cooper on myös järjettömän, äärettömän ihmisrakas! Isänsä on toki aina ollut myös sosiaalinen ja avoin tapaus, mutta Cooper vie sen vielä aivan omille luvuilleen. Tämä poika rakastaa valtavasti kaikkia ihmisiä, on koko ajan tunkemassa syliin tai kylkeen rapsutettavaksi. Ei todellakaan vieraksu tai kummeksu vieraitakaan ihmisiä vaan kaikki pitäisi päästä pussaamaan ja hän on kaikkien (syli)kaveri. Coops kiintyy todella helposti uusiinkin ihmisiin ja on hyvin laumasidonnainen, jää aina itkemään perään kun esim siskoni tai joku kaverini lähtee meistä päin pois. Ipana ei koskaan kyllästy rapsutuksiin eikä huomioon ja on sohvalla ja/tai sängyllä aina koko ajan kyljessä tai kainalossa kiinni.
Innolla ja mielenkiinnolla odotan mitä meidän pikku pipanasta oikein kasvaa. "Tulevaisuuden toivolta" toki odotan, että siitä tulisi edes jonkinnäköinen kehäkoira ja Kodan tavoin juniorin kanssa olisi ainakin tarkoitus tokoilla, rallytokoilla sekä nosetella. Toiveissa olisi myös mahdollisesti aksaura "lainakisakuskin" kanssa.
Kodan kanssa tuntui että ahnehdin ja kiirehdin liikoja, tuloksia piti koko ajan saada vaikka koira oli ihan kesken kaikin tavoin. Cooperin kanssa aion ottaa paljon rennommin ja ihan rauhassa ajan kanssa asiat. Kiire ei mihinkään suuntaan tai lajiin ole. Yritetään nyt ihan kaikessa rauhassa ensimmäiseksi vain kasvaa ja kehittyä kunnolliseksi koirakansalaiseksi.:)
Kaiken kaikkiaan tulee olemaan mielenkiintoista seurata isän ja pojan yhteistä taivalta ja verrata niitä, niin ulkonäöllisesti, kuin luonteiltaan ja tavoiltaankin. Aika sen meille tässä näyttää!

Cooperin tuloksia ja saavutuksia:
- Baltian juniorimuotovalio
- Liettuan juniorivoittaja 2018
- 2x SERT, 1x ROP, 1x VSP, 3x VARASERT, 1x NORD-VASERT, 3x ROP-pentu
- MH-luonnekuvaus suoritettu
- Käytetty käytännön sorsametsällä

Alla vielä pentuajan kuvia

Liikkeet 4,5kk iässä.
12 viikkoa.

12 viikkoa.

7 viikkoa.


6,5 viikkoa.

3-viikkoisena.

Ikää 5 viikkoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti